Försvarsmakten · Publicerad 16 mars 2020

Vi växer och nu söker vi två övningsplanerare, kanske är det dig vi söker? Vill du vara med och skapa förutsättningar för förbandens utveckling? Är du strukturerad och har erfarenhet av planering ska du fortsätta läsa. Vi erbjuder varierande arbetsdagar, meningsfulla arbetsuppgifter och en härlig gemenskap.

Om verksamheten

Försvarsmaktens tekniska skola, FMTS, har 1 400 medarbetare och finns representerat på 23 orter, över hela Sverige. Huvuduppdraget är att förse Försvarsmaktens alla försvarsgrenar och stridskrafter med teknikutbildningar, teknikutveckling och verkstadsproduktion samt besiktning av Försvarsmaktens fordon.

Du kommer tillhöra Stabsenheten och avdelningen J7 som består av tre personer som är övningsplanerare. Vi ansvarar främst för planering av funktionen teknisk tjänst vid övningar inom de olika försvarsgrenarna men utgör även ett stöd till FMTS egna krigsförband, 1. Operativ logistikbataljon. J7, övnings- och träningsavdelningen, arbetar även för att utveckla funktionen teknisk tjänst inom Försvarsmaktens krigsförband. Utöver att planera och genomföra övningar svarar vi också för att utvärdera genomförda övningar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I din roll som planeringsansvarig (OPR) leder du planering av övningar, själv eller genom att du biträder en annan OPR för en övning. FMTS har planeringsansvar för funktionen teknisk tjänst vid olika övningar, däribland Brigstri, ASSÖ, INSS ledningsövning, flygvapenövning, SWENEX och försvarsmaktsövning. Planeringen stöds av ett planeringsteam (CPT) vilket består av personal från FMTS och andra organisationsenheter. Planeringsteamet utgör ett stöd för dig i din planering. Under genomförandet av en övning utgör du en del av övningsledningen och efter övningen ansvarar du för utvärderingar och rapporter. Befattningen innebär mycket samverkan med olika organisationsenheter inom hela Försvarsmakten.

Kvalifikationer
  • Erfarenhet från krigsförbandsverksamhet.
  • Erfarenhet från kompaniledning eller bataljons- och regementsstab.
  • Är OR 7/8 alt OF 2/3
  • B-körkort
Meriterande
  • Erfarenhet som kompanichef.
  • God förmåga att tala, läsa och förstå engelska.
  • Erfarenheter från övningsplanering.
  • Erfarenhet från arbete i Exonaut.
  • Genomfört NATO evalueringsutbildning, nivå 1 och 2.
Personliga egenskaper
Som person tror vi att du har en god förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. Du kan leda en tillfälligt sammansatt arbetsgrupp. Vi ser att du planerar komplexa uppgifter och att du har en förmåga att hantera planeringen i flera steg och i det även är förutseende. Du är engagerad, kommunikativ och stimuleras av att leda medarbetare mot en gemensam målbild.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Befattningarna är två OR 7/8 alternativt OF 2/3 och har tjänstgöringsort Halmstad men arbetet kan innebära en del resor.
Anställningen är en tillsvidaretjänst och inleds med sex månaders provanställning.

För upplysningar om tjänsten ring gärna mj Lars Engström tel 070-537 26 39.

Fackliga representanter 035-266 20 00

SACO: Nermina Dzanic
OFR-S: Roland Kramer
SEKO: Jörgen Jansson
OFR-O: Anders Norén

Övrigt

Gör din ansökan, CV och personligt brev.

I ditt personliga brev ser vi gärna att du berättar varför du söker och att du motiverar varför du är lämplig för denna tjänst.

Vi ser fram emot din ansökan!

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga