Försvarsmakten · Publicerad 13 nov 2020

Vill du ta tillfället i akt och arbeta med arbetsuppgifter som är annorlunda från det du kanske är van vid? Vill du vara en del av en historiskt viktig händelse för Luftvärnsregementet?
Då kan detta vara tjänsten för just dig.

Luftvärnsregementet (Lv 6) kommer inom kort att införa ett nytt amerikanskt robotsystem vid namn Patriot. Med anledning av detta genomförs kontinuerlig kompetensutveckling i USA genom utbildning i systemet. En del av personalen åker på kortare utbildning, tjänsteförrättning, medan andra åker på längre utbildning och omfattas därmed av URA (avtal om utlandskontrakt och riktlinjer för anställningsvillkor vid tjänstgöring utomlands). Inför ett utbildningsdeltagande i USA krävs mycket förberedelser varför vår HR-handläggare utgör ett stöd inför, under och efter utbildning.
Då vår HR-handläggare kommer att vara föräldraledig till våren söker vi nu en vikarie som kan ta över ovannämnda arbetsuppgifter i ca ett år. Arbetsplats Lv 6, Halmstad.

Arbetsuppgifter
I denna roll ingår arbetsuppgifter som att informera berörd personal om avtal, boende, resor och praktikaliteter som bör genomföras innan avfärd. Du skall vara ett stöd för personalen och bistå med hjälp till självhjälp samt vara sakkunnig inom URA-avtal på förbandet. Administrativa arbetsuppgifter som att till exempel sammanställa dokumentation och ansvara för elevanmälan via amerikansk databas kräver att du har ett intresse för administration och ser det som ett givet arbetsmoment. Genom din kommunikativa och sociala förmåga kommer du att vara förbandets kontaktperson mot den amerikanska ambassaden i Sverige men även andra samarbetsparter i USA som t.ex. hyresvärdar. Du behöver också bibehålla och värdesätta en god relation med övriga berörda enheter och avdelningar på Lv 6 och andra förband.
Arbetsuppgifterna avseende utbildning i USA genomförs självständigt på HR-avdelningen (G1) men du skall kunna stödja dina kollegor vid behov även med andra förekommande arbetsuppgifter som åligger avdelningen.

Kvalifikationer
  • Hög social kompetens
  • Initiativtagande
  • Erfarenhet av att självständigt driva ditt arbete
  • Goda kunskaper i engelska
  • Svensk medborgare
  • Godkänd säkerhetsprövning
Meriter
  • Genomförd grundläggande militär utbildning
  • Dokumenterad erfarenhet av juridisk tolkning
  • Reell och/ eller formell kompetens inom HR
Övrigt
Inkom med ansökan, inklusive CV och personligt brev senast 201206.
Resor i tjänsten förekommer. Tillsättning, mars 2021. Intervjuer kommer att genomföras v.02.
Kontaktperson Xhejrane Zeqiraj (HR-handläggare), xhejrane.zeqiraj@mil.se tele 0723953613
Facklig företrädare Senadin Sela, senadin.sela@mil.se, Patrik Hansén (patrik.hansen@mil.se), Yvonne Assarsson (yvonne.assarsson@mil.se). Fackliga representanter kan nås via växeln: 08 788 75 00.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftvärnet uppträder på marken och är en del av armén, men samarbetar ofta med Flygvapnet. Luftvärnet övervakar luftrummet med mobila sensorer (som radar), upptäcker hot, samt skyddar viktiga objekt och verksamheter mot angrepp från luften genom bekämpning med robotar. De två luftvärnsbataljoner som ingår i insatsförsvaret utbildas och hålls i beredskap av Luftvärnsregementet.

Våra medarbetare deltar i insatser både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler jobb från Försvarsmakten tillgängliga

Inga fler liknande jobb tillgängliga