Försvarsmakten · Publicerad 10 sept

Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) i Halmstad expanderar och ska under hösten 2018 anställa 50 nya medarbetare.

Är du idag en flygtekniker som är sugen på att gå vidare mot nya utmaningar? Är du pedagogisk och intresserad av att lära ut teknik till andra, då ska du söka denna befattning!

Avdelningen för grundteknik på FMTS utbildar civil och militär teknisk personal inom drift och underhåll. Avdelningen består av ca 30 medarbetare. Här finns djup teknisk kunskap inom områden såsom informationssystem, samband och radarsystem, strömförsörjning och elsäkerhet. Samtliga delar ingår i det vi kallar för ledningssystem.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
En stor del av arbetet som teknisk lärare vid El/Telesektionen innebär att planera och genomföra teknisk utbildning inom avionik/elektroteknik, du kommer också att genomföra visst materielunderhåll. Arbetet ställer krav på en bred teknisk förståelse och du utbildar i både praktiska och teoretiska ämnen.

Kvalifikationer
Önskvärda kvalifikationer för denna tjänst är att du är flygtekniker med EASA-certifikat B1 eller B2 alternativt RML-certifikat B2. Har du praktisk erfarenhet av felsökning och reparation av avioniksystem är det meriterande. Även meriterande med svensk militär utbildning inom tekniska området. Resor kan förekomma i tjänsten, krav på B-körkort.

Personliga egenskaper
Vi ser gärna att du är utåtriktad, kreativ och lösningsfokuserad. Du trivs med att se andra människor utvecklas och har en god pedagogisk förmåga. Som person är du flexibel, initiativrik, social, ansvarskännande och tycker om dynamiska samarbeten. Du har god förmåga att strukturera och planera eget arbete. I ditt arbete har du ett helhetstänk och stimuleras av att arbeta i en föränderlig miljö. Du har ett intresse av att ta till dig nya kunskaper och ständigt drivas av ständiga förbättringar. Du har en god förmåga att utrycka dig i tal och skrift i både svenska och engelska. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Befattningen är oberoende (civil) och är en tillsvidareanställning. Försvarsmakten tillämpar provanställning i sex månader. Vi kommer under rekryteringsprocessen att bedöma din pedagogiska förmåga genom att låta dig genomföra en provlektion inom ämnet. Som anställd i Försvarsmakten erbjuds du möjligheten till tre timmar fysisk träning i veckan på arbetstid, träningskläder, ersättning av kostnad för läkarbesök och läkemedel, upp till sju veckor semester per år och generösa arbetstidsavtal.

Närmare upplysningar om tjänsten lämnas av: Lars Mannari, 070-5251708
Fackliga företrädare nås via växelnummer 035-2662000: HSOF: Anders Norén, OFR-S: Roland Kramer, SACO: Nermina Dzanic, SEKO: Jörgen Jansson

Välkommen med din ansökan senast 2018-09-30. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. I urvalet till tjänsten kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper. Befattningen kommer att tillsättas efter överenskommelse men gärna så snart som möjligt.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Vid FMTS finns insatsförbandet 1:a tekniska bataljon. Bataljonen har förutom i Halmstad verksamhet i Revinge, Eksjö, Skövde, Kungsängen och Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga