Försvarsmakten · Publicerad 4 okt

Försvarsmaktens Tekniska Skola (FMTS) i Halmstad expanderar och ska under hösten 2018 anställa 50 nya medarbetare. Vill du vara en del av vårt team? Välkommen med din ansökan!

Tjänsten finns på Mekaniksektionen som är en del av Grundläggande Teknikavdelningen, GTA, på FMTS i Halmstad. GTA ansvarar för och genomför all grundläggande teknisk utbildning i Försvarsmakten. Mekaniksektionen bedriver grundläggande teknisk utbildning för hela Försvarsmakten inom exempelvis områdena flygteknik, verkstadsteknik och hjulfordonsteknik.
Vi söker dig som är flygtekniker och intresserad av en civil tjänst (C) som lärare i grundläggande flygteknik.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Utveckla, planera och genomföra utbildning inom sitt ansvarsområde, grundläggande flygteknik.
Vara rådgivare, kontaktyta inom sina ämnesområden. Stödja planeringen inom sektionens ansvarsområden.
Arbeta med att utveckla utbildningen mot den militära kontexten. Arbetet bedrivs huvudsakligen på FMTS i Halmstad.

Kvalifikationer
Vi ser gärna att du som teknisk specialist har lång praktisk erfarenhet av flygunderhållstjänst och att du är flygtekniker med RML-certifikat B1 alternativt B1 och B2 eller EASA-certifikat B1 alternativt B1 och B2.
God förmåga i det svenska språket, både i tal och i skrift.
Körkort lägst klass B.

Meriterande kvalifikationer
Erfarenhet som utbildare inom flygtekniska ämnen
Erfarenhet av att planera utbildningsverksamhet
Goda kunskaper i det engelska språket
God datorvana

Personliga egenskaper
Som person vill vi att du är initiativrik, social, ansvarskännande och en lagspelare. Du trivs med att se andra människor utvecklas.
Du skall ha ett intresse av att ta till dig nya kunskaper och ständigt drivas av att förbättra pedagogiken inom lärandet. Flexibilitet utöver ditt eget ansvarsområde är en nödvändighet, både för att stödja inom andra kompetensområden och för att lösa olika former av gemensamma uppgifter t.ex. vid utveckling av nya kurser. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och har en god förmåga att arbeta självständigt. Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna hos sökande till tjänsten.

FMTS vill ta tillvara de kvalitéer som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta: Sektionschef Henrik Ahlberg: 0708-31 88 09

Fackliga representanter (nås via växeln på 035-2662000)
HSOF, Marie Meigård
OFR-S , Roland Kramer
SACO, Nermina Dzanic
SEKO, Jörgen Stehn

Välkommen med din ansökan senast 2017-10-28. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev.
I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Vid FMTS finns insatsförbandet 1:a tekniska bataljon. Bataljonen har förutom i Halmstad verksamhet i Revinge, Eksjö, Skövde, Kungsängen och Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga