Maxkompetens · Publicerad 18 feb 2021

Vi söker Site-Controller till föräldravikariat på HKScan i Halmstad

Är du en fena på kalkyler, bokslut, prognoser och siffror? Gillar du ett arbete som innebär mycket eget ansvar och egna initiativ men i en härlig miljö med bra kollegor runt om i hela landet? Låter det som du så har vi jobbet för dig!

Dina arbetsuppgifter

Tjänsten är ett vikariat, p.g.a. föräldraledighet, på 1 år.

Som Site Controller ansvarar du för uppföljning, rapportering och prognos för produktionsplatsen i Halmstad samt funktionen Supply/Logistik. Du driver och utvecklar rapportering inom ditt ansvarsområde, analyserar ekonomiskt utfall och identifierar förbättringsområden.

Arbetsuppgifterna består bl.a. av:
  • Bokslutsprocess månadsvis
  • Prognosprocess kvartalsvis
  • Veckouppföljning
Utöver detta ingår arbete med produktkalkylering med analys mellan utfall och standard, vid årsuppdatering av kalkyler ansvarar controllern för input och validering av nya kalkyler i M3 & Astrada. Man ansvarar även för investeringsberäkningar och diverse projekt som kan vara aktuella.

Arbetet innebär ett mycket nära samarbete med verksamhetsansvariga för platsen och organisationen för supply. Man ingår i den lokala platsledningen och deltar även i ledningsmöten för supply. I din roll har du framförallt kontakter internt i företaget men även vissa externa kontakter förekommer, t.ex med revisorer i samband med årsbokslut.

Controllern ingår i ett team med platscontrollers lokaliserade på olika anläggningar i Sverige och rapporterar till chefscontroller. Det finns också ett nära samarbete med redovisningsavdelningen.

Din profil

Du ska vara utbildad civilekonom eller motsvarande och ha några års erfarenhet av arbete inom såväl controlling som redovisning. En viktig egenskap är förmågan att kunna förklara ekonomiska samband och en vilja att skapa förändring. Goda kunskaper i Office-paketet samt gärna i M3. Tidigare arbete med produktkalkylering är meriterande.

Som person bör du ha integritet och en mycket stark egen drivkraft. Rollen kräver initiativförmåga och förmåga att kunna arbeta självständigt. Controller är tydlig och har god pedagogisk förmåga.

Övrig information

Placeringsort: Halmstad
Start: Omgående eller enligt överenskommelse
Varaktighet: Vikariat på ca 1 år
Arbetstid: Heltid, vardagar
Lön: Individuell lönesättning

HKScan har valt att samarbeta med Maxkompetens i denna bemanningsprocess. För den här tjänsten blir du anställd som konsult hos Maxkompetens och arbetar ute hos HKScan/Pärsons Tunna Skivor i Halmstad.

Har du frågor angående tjänsten så kontakta gärna ansvarig rekryterare på Maxkompetens, Ida Svensson 070-0915912 eller via mail

Urval och intervjuer kommer ske löpande i denna process så ansök gärna på www.maxkompetens.se redan idag! Ansökningar via e-post mottages ej på grund av GDPR.

Om Maxkompetens

Maxkompetens är ett av Sveriges ledande rekrytering och bemanningsbolag sedan 2003 och vi finns på 7 orter i Sverige. Varje år tillsätter vi över 1200 jobb och har 400 anställda. Våra kompetensområden är HR & Lön, Ekonomi & Finans, Kundtjänst & Administration, Marknad & Försäljning, It & Teknik, Inköp & Logistik, Industri.

Varje människa har en fantastisk potential. Det är viktigt att ta till vara på alla människors kompetens och erbjuda dem möjligheten att uppnå sina drömmar. Genom omsorgsfullhet, väl fungerande rekryteringsprocesser och hög kompetens hjälper vi människor och företag att mötas och lyckas tillsammans. En bättre värld helt enkelt! Vi är ett auktoriserat bemanningsföretag med kollektivavtal, försäkringar, friskvård och tjänstepension.

Om HKScan

HKScan Corporation är ett börsnoterat livsmedelsföretag med över hundra års erfarenhet av en ansvarsfull, nordisk livsmedelsproduktion. HKScans verksamhet spänner över hela värdekedjan, från gård till konsument. Vi har över 7 200 yrkeskunniga medarbetare som arbetar med att säkerställa kvalitet genom hela värdekedjan, från gård till gaffel.

I Sverige producerar, marknadsför och säljer vi högkvalitativa, hållbart producerade fläsk-, nöt- och lammprodukter, samt charkuterier genom våra starka varumärken Scan och Pärsons. Övriga varumärken inom koncernen är HK, Rakvere, Kariniemen, Rose och Tallegg. Våra kunder finns i sektorerna detaljhandel, food service, industri och export och vår hemmamarknad utgörs av Finland, Sverige, Danmark och Baltikum.

Vi exporterar till nästan 50 länder. År 2019 var vår nettoomsättning 652 miljoner euro, vilket gör oss till en av Europas ledande producenter av kött och färdigmat.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
19 mars 2021
Ort
Halmstad
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller

Inga fler liknande jobb tillgängliga