SJR · Publicerad 16 jan 2020

AJ Products Groups goal is to become the leading manufacturer and retailer of office, warehouse, industrial and school products and solutions to businesses. The product range offered to market is modern, functional, high quality and at the best price in the market.

The Company is represented in 19 countries with more than 20 subsidiaries, 2 factories and more than 850 employees. Learn more at www.ajgroup.com

Arbetsbeskrivning
CFO kommer att ansvara för att strategiskt och operativt driva och utveckla ekonomifunktionen och ekonomistyrningen i koncernen. Det är en intressant och utmanande roll i ett företag som växer och under de kommande åren kommer att etablera sig på nya marknader. Det kommer att vara ett tydligt fokus i tjänsten på att utveckla controllingfunktionen och uppföljning av lönsamhet och effektivitet i organisationen.

Tjänsten kommer att vara placerad på huvudkontoret i Halmstad och CFO kommer att ingå i koncernens ledningsgrupp.

Exempel på ansvarsområden:
  • Koncernens ekonomifunktion
  • Redovisning samt intern och extern rapportering
  • Ekonomisk uppföljning och analys
  • Riskhantering och internkontroll
  • Skattefrågor
  • Likviditetsstyrning och valutapolicy
  • Investeringsanalyser
  • Finansiering
  • Koncernens försäkringar
Lämplig bakgrund
Civilekonom eller motsvarande med minst 10 års erfarenhet av att arbeta som CFO med liknande arbetsuppgifter på koncernnivå i en internationell organisation. Du har erfarenhet av att arbeta strategiskt och operativt nära verksamheten samt har erfarenhet av personalansvar. Du har en god helhetsförståelse för ett företags olika ekonomiska processer och kan se flödenas betydelse och inverkan på verksamheten. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Du är en naturlig ledare med en mycket god affärsförståelse och intresse av att tillsammans med ledningsgruppen driva utvecklingen och lönsamheten i verksamheten på koncernnivå. Som person är du analytisk, strukturerad och noggrann samt tycker om att ansvara för och driva förändringsarbete. Det är viktigt att du trivs i en företagskultur som är entreprenöriell, icke hierarkisk och präglas av en stark vilja till utveckling.

Ansökan
För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Magnus Mellborg på 0766-471618. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...

Titel: CFO
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
29 feb 2020
Ort
Halmstad
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Ekonomichef
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga