Trafikverket · Publicerad 12 nov 2020

Arbetsuppgifter
Som kundtjänsthandläggare kommer du att spela en viktig roll för personer på deras väg till nya körkortsbehörigheter. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är receptionsarbete där du tar emot och hjälper kunderna med fotografering i samband med prov, förnyelse av körkort, bokningar av prov samt alla övriga förekommande frågor om körkort och prov. Du kommer även att förrätta kunskapsprov vilka sker främst i grupp men även individuellt, ibland med tolk. Du arbetar enligt schema som i viss utsträckning innefattar resor till kontorets två mottagningsorter, Falkenberg och Varberg. Tjänstgöring på kvällstid och helger kan förekomma i begränsad omfattning. Tillträde sker enligt överenskommelse.

I den här tjänsten är ett välkomnande bemötande och tydlig information avgörande för att våra kunder alltid ska få bästa möjliga förutsättningar för att visa sina kunskaper. Tidvis innebär arbetet högt tempo så du behöver trivas med det som en del i arbetet.

Kvalifikationer

Vem är du?

Du kommer att vara den första personen våra kunder träffar i receptionen samt har kontakt med i kundtjänsten. Därför ser vi att du är utåtriktad, trivs med att ge god service och tycker om att möta nya människor. Du har en positiv inställning och är mån om att bidra till ett gott samarbete i gruppen. Därutöver har du ett lösningsorienterat förhållningssätt där du enkelt kan anpassa dig till nya omständigheter och situationer, alltid med kundens och organisationen bästa i fokus. Vidare har du förmåga att arbeta i ett högt tempo då du periodvis behöver hanterar många möten och personliga kontakter med våra besökare parallellt. Din kommunikativa förmåga är god, vilket innebär att du förmedlar budskap på ett tydligt och respektfullt sätt samt anpassar din kommunikation till mottagaren.

Vi söker dig som
  • har gymnasieutbildning
  • är minst 23 år, vilket är lägsta ålder för att få förrätta kunskapsprov enligt Transportstyrelsens föreskrift om förordnande att förrätta prov
  • har några års aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av receptionsarbete där du tagit emot besökare på plats
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
  • har goda datorkunskaper och är van vid att arbeta i Officepaketet
  • har B-körkort
Det är meriterande om du har
  • arbetslivserfarenhet av offentlig verksamhet med myndighetsutövning
  • övriga språkkunskaper
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Hos Förarprov på Trafikverket bidrar du till att säkerställa trafiksäkerheten och miljömedvetenheten på Sveriges vägar. Vår uppgift är att genomföra prov inom körkorts- och yrkestrafikområdet. Det är hos oss som drömmen om ett körkort och de möjligheter som det skapar kan förverkligas. Det är vi som gör så att alla kunder känner sig välkomna, får tydlig information och de bästa förutsättningarna att visa sina kunskaper.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-12-03

Upplysningar

Rekryterande chef Anders Berglönn
0101231743

SACO Viktoria Andersson
0101231176

ST Ola Längkvist
0101243289

SEKO Mats Hamberg
0101240523
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
3 dec 2020
Ort
Halmstad
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
2
Underkategori
Kundtjänst

Inga fler liknande jobb tillgängliga