Försvarsmakten · Publicerad 26 maj 2020

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som ekonomichef för marinen ansvarar du för marinens ekonomi. Du leder samordningen av marinens budgetering och återredovisning, samt marinens utveckling inom ekonomistyrning. Du har ett övergripande ansvar för att funktionsleda och samordna ekonomiadministrationen samt att kontinuerligt utveckla och effektivisera ekonomiprocesserna. Som ekonomichef för marinen arbetar du nära hela marinens olika verksamhetsområden.

Kvalifikationer
  • Universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120hp) med inriktning ekonomi
  • Erfarenhet av kvalificerade ekonomistyrnings- och redovisningsfrågor i en stor organisation
  • Erfarenhet av budgetering och uppföljning
  • Mycket goda kunskaper i Excel
Meriterande
  • Erfarenhet av ekonomistyrning i Försvarsmakten eller andra statliga myndigheter
  • Erfarenhet av ekonomiadministration i affärssystemet SAP
  • Erfarenhet av processutveckling
  • Erfarenhet av personalansvar
Personliga egenskaper

Du är drivande och ser alternativa lösningar på de frågor som du jobbar med. Vidare är du flexibel och gillar att arbeta i ett högt tempo i en dynamisk miljö. Du har ett coachande förhållningssätt och trivs med att stödja både medarbetare som andra chefer. Du har en god kommunikativ förmåga och skapar förtroendefulla relationer på alla nivåer, såväl internt inom Försvarsmakten som externt. Du uttrycker dig väl i svenska i såväl tal som skrift, samt har en god pedagogisk förmåga att förmedla komplexa budskap på ett tydligt sätt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Befattningen är civil med tillsvidareanställning vid Marinstaben på Muskö. Anställningen inleds med en provanställning på sex månader. Inrikes tjänsteresor förekommer. Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 2020-06-07. Din ansökan skall innehålla ett CV samt ett ansökningsbrev. I din ansökan vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Har du frågor om befattningen är du välkommen att kontakta Chef Planavdelning, Kjell-Ove Schramm, via växeln, tel 0505-45 10 00.

Fackliga kontaktpersoner:

OFR/O Marinstaben Mikael Vinde

SACO Marinstaben Dick Berzén

SEKO Marinstaben Anders Rydberg

OFR/S Marinstaben Björn Engren

Samtliga nås via växeln på 0505 - 45 10 00.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Ledning för ett starkare försvar syftar till att öka robustheten, förenkla lednings- och lydnadsförhållanden samt genom decentralisering av mandat och ansvar öka förutsättningarna för uppdragstaktik.
Inom ramen för detta arbete har Försvarsmakten organiserat en Marinstab för ledning av de Marina förbanden. Marinstaben är etablerad på Muskö i Haninge kommun.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga