Försvarsmakten · Publicerad 5 sept

Marinbasen söker fartygschef, specialistofficer OR 6-7

Marinbasen söker dig som är, eller har varit, anställd i Försvarsmakten och som har genomförd och godkänd officersutbildning.

Sökande enhet:
Ekipagekompaniet är en del av Marinbasen. Ekipagekompaniet finns utgångsgrupperat i Karlskrona, Göteborg och Haninge (Berga/Muskö). Kompaniet stödjer Marina förband med bogsering, förhalning/ assistans, sjöarbeten, isbrytning, gods- och persontransporter, undervattens- och bärgningsarbeten, dykarbeten etc. Förbandet har även ansvaret för FM hamnar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Som fartygschef är du huvudansvarig för någon av plutonens enheter, exempelvis bastransportbåt, bogserbåt, trossbåt m.m. Du kommer dessutom att vara certifierad på mer än en båttyp så uppdragen varierar. Arbetsuppgifterna är väldigt varierande men består till stor del av sjöarbeten, transporter, förhalningar m.m. detta ställer höga krav på gott sjömanskap hos våra besättningar.

Kvalifikationer:
 • Lägst N6
 • Körkort klass B
 • Fysisk prestationsförmåga enligt FM baskrav för sjögående personal
 • Godkänd läkarundersökning enligt baskrav för sjögående personal
 • God datavana
 • Skyddstjänstutbildning
 • Acceptans till internationell tjänstgöringsskyldighet
Meriterande:
 • M8
 • Utbildad på lätt trossbåt och stridsbåt
 • Goda språkkunskaper i engelska
 • Skyddsvaktutbildning
 • Acceptans att genomföra rökdykutbildning
Personliga egenskaper:
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar kring befattningen kan lämnas av:
Vid allmänna frågor om anställningen, kontakta HR-generalist Ewa Remskog på telnr:0455-866 68.
Vid frågor om tjänsten kontakta:
chef för 2.Sjötransportplutonen Haninge, Peter Cullemark, chef för Ekipagekompaniet, Mats Loftén eller stf chef Jörgen Somehagen alla via växeln 010-823 30 00.

Övrigt:
Tjänsten är tillsvidare.
Tillträde efter överenskommelse.
Arbetsorten är Haninge Berga/Muskö.

Fackliga representanter:
OFR/O MarinB/SSS: Mikael Danielsson 0455-866 61
Försvarsförbundet: Jimmy Svensson 0455-852 70
SEKO: Jan-Anders Nilsson 0708-15 22 56
SACO: Lisbet Landin 0455-851 15

Sista ansökningsdatum:
Välkommen med din ansökan senast 2016-10-09. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav. Dessutom ansvarar Marinbasen för Hemvärnet, med de nationella skyddsstyrkorna, i Blekinge, Kalmar och Kronobergs län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga