Försvarsmakten · Publicerad 10 sept 2019

Kommunikatör till Amfibieregementet

Om tjänsten
Amfibieregementet, Amf 1, söker en kommunikatör till operationssektionen. Sektionen ansvarar för Amf 1:s kommunikationsarbete, internt som externt, till stöd för våra övergripande mål och uppdrag. Som kommunikatör på operationssektionen kommer du främst arbeta med det dagliga kommunikationsarbetet. Det innebär att du, utifrån planer och styrdokument i samråd med kommunikationschefen, bland annat kommer arbeta med att producera talepunkter, texter, bilder och filmer som bidrar till att kommunikationstjänsten inom Amf 1 når de satta målen. Som kommunikatör förväntas du även, efter förmåga, bidra i förbandets långsiktiga kommunikationsarbete. Du kommer även, med stöd av kommunikationschefen, ansvara för egna projekt.

Kvalifikationer
 • Kommunikationsutbildning på högskolenivå, alternativt motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig
 • Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
 • Mycket god förmåga att anpassa texter till olika kanaler och målgrupper
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och god förmåga på engelska
 • Vana av digitala informationskanaler
 • Svenskt medborgarskap
 • Uppfyller de fysiska kraven för att krigsplaceras i 2. amfibiebataljonen
 • Simkunnig
 • B-körkort
Meriterande
 • Tidigare tjänstgöring inom Försvarsmakten med en militär grundutbildning och Amf 1 i synnerhet
 • Tidigare tjänstgöring i annan myndighet
 • Kunskap om produktion av still- och rörligbild
Personliga egenskaper
Vi tror att du är i början av din kommunikatörskarriär och har en vilja att lära och utvecklas som kommunikatör. Du har en eftergymnasial utbildning och erfarenhet av praktiskt kommunikationsarbete. Vi tror även att du har lätt för att identifiera kommunikationsbehov, och att du har förmågan att bygga förtroende till chefer och medarbetare i organisationen. Du gillar att vistas ute i de miljöer där våra krigsförband verkar, exempelvis i samband med militära övningar. Vid urval kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper och lämplighet.

Övrigt
Befattningen är civil med placeringsort vid Berga, Haninge kommun. Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med en 6-månaders provanställning. Individuell lönesättning tillämpas. Försvarsmakten strävar efter en mer jämställd organisation, därför ser vi gärna kvinnliga sökanden. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer genomföras innan anställning.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av
Rekryterande chef är kapten Robin Johansson, chef för operationssektionen. Upplysningar lämnas av Jonas Olsson, kommunikationschef Amfibieregementet på 0708 86 88 31, e-post: jonas.k.olsson@mil.se

Fackliga representanter
SACO-F Carl Thyrén ,tfn 010-823 30 84
OFR-S Björn Engren,tfn 070-252 78 16
OFR-O Rickard Benedetti,tfn 070-875 68 05
SEKO Anders Rydberg,tfn 070-219 40 50

Välkommen med din ansökan, innehållandes CV och personligt brev, senast 8/10-19. Vi kan komma att efterfråga arbetsprover. Tillträde snarast eller efter överenskommelse. Tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum, därför ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Amfibieregementet verkar där vatten möter land och fungerar som länken mellan sjö- och arméstridskrafter. Snabbgående stridsbåtar och svävare gör att förbandet är lättrörligt. Våra vapensystem gör att vi kan verka i fyra dimensioner: på och under vattenytan, i luften och på marken. Därmed kan vi utöva kontroll över kustområden.

Förbandet utbildar amfibiesoldater, kustjägare, sjömän och officerare inom åtskilliga huvudtjänster. Våra krigsförband omfattar Andra amfibiebataljonen, 17:e bevakningsbåtkompaniet och 132:a säkerhetskompani sjö samt tre hemvärnsbataljoner. Förbandet är baserat i Haninge (Berga), i Göteborg och på Gotland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga