Försvarsmakten · Publicerad 30 okt 2019

Befattningen erbjuder
Musköbasen är på många sätt en unik arbetsplats då dess storlek imponerar på de flesta. Att jobba i berget innebär också att det är en arbetsplats som inte bryr sig om årstider eller dåligt väder. Tjänsten som Sjöövervakningsoperatör innebär också att ingen dag eller natt är den andra lik då de vi övervakar är fartyg som rör sig på havet och i skärgården, med andra ord så arbetar man ständigt i verkligheten, i ett nationellt insatt insatsförband.

Om enheten
Marinens Sjöövervakning utgörs av modernt tekniskt utrustade ledningscentraler, vars huvuduppgift är att övervaka svenskt sjöterritorium med olika typer av sensorer och med stöd av fartyg och flyg. Tjänsten medför också ledning av Marinens enheter för sjöövervakning, både sjögående och flygande. Marinens Sjöövervakning deltar i såväl nationella som internationella övningar, samt i prov- och försöksverksamhet. Marinens Sjöövervakningscentraler ingår i insatsförbandet Marinbasens Sjöinformationskompani.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Verksamheten bedrivs i huvudsak i två Sjöövervakningscentraler belägna i Göteborg och på Muskö söder om Stockholm. Del av året kan verksamheten genomföras på annan ort i Sverige, vilket innebär att tjänsteresor kan ingå. Arbetet bedrivs dygnet runt året om, vilket innebär skifttjänstgöring. Växeltjänstgöring mellan motsvarande funktioner i Försvarsmakten kan bli aktuell under kortare perioder.

Sjöinformationspluton Muskö söker nu Sjöövervakningsoperatörer för tidsbegränsad anställning som civilanställd eller anställning som GSS/K på Muskö. Anställningen inleds med en befattningsinriktad utbildning.

Kvalifikationer
 • 3-årig gymnasieutbildning eller motsvarande
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
 • God vana att arbeta med IT-baserade system, främst i Windowsmiljö
 • God samarbetsförmåga
 • God förmåga att kunna prioritera och planera verksamhet
 • God förmåga att ta initiativ och hög stresstålighet
Meriterande
 • Examen från Sjöbefälsutbildning
 • Radiocertifikat (VHF/SRC) alternativt sambandskunskaper
 • Radarcertifikat alternativt radarkunskap/radarlära
 • Tidigare tjänstgöring inom Försvarsmakten, främst ombord Marinens fartyg i samband/stridsledningstjänst
 • Tidigare anställning inom handelssjöfart och/eller sjöfartsnäring
 • Kunskaper om radiokommunikation och vågutbredning
 • Signalskyddsutbildning
 • Fullgjord värnplikt eller GMU, främst inom Marinen
 • Körkort B
Personliga egenskaper
Tjänsten som Sjöövervakningsoperatör innebär att arbetet sker dygnet runt och i ett arbetslag om fem personer. Detta ställer höga krav på egen personlig kännedom, social kompetens och färdighet.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Muskö
Tillträdesdatum: Snarast eller enligt överenskommelse.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Mj Per Hellström, 010-823 50 80.

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
HR-generalist Anne-Heléne Finnborn, 070-631 00 70

Fackliga företrädare:
TCO/Försvarsförbundet, Jimmy Svensson, tel. 0455-852 70, 070-674 19 17

SEKO, Jan-Anders Nilsson, 0457-47 16 18, 070-815 22 56
SACO, Lisbeth Landin, tel. 0455/851 15, 073-182 80 47

Officersförbundet, Mikael Danielsson, tel. 0455-866 61, 070-872 67 58

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2019-11-24. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav. Dessutom ansvarar Marinbasen för Hemvärnet, med de nationella skyddsstyrkorna, i Blekinge, Kalmar och Kronobergs län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga