Försvarsmakten · Publicerad 5 dec 2019

Drivs du av att få kombinera teknik och service? Vill du vara med och säkerställa Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda dygnet runt året om?

Just nu söker FMTIS (Försvarsmaktens Telekommunikations- och Informationssystemförband) på Muskö en systemtekniker inom IT som ska stötta flera av Sjöinformationskompaniets funktioner.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetet består till stor del av underhåll, felsökning och installationsarbeten. Tjänsten innebär även driftsättningar, modifiering och dokumentation av system inom det egna området. Du får ett omväxlande arbete som i huvudsak utförs i Försvarsmaktens lokaler på Muskö.

Du jobbar i ett team bestående av ansvarstagande, kompetenta och trevliga kollegor som hjälper dig att komma in i rollen på bästa sätt. Försvarsmakten erbjuder kvalificerade interna och externa utbildningar inom de aktuella områdena.

FMTIS har bland annat till uppgift att stödja Sjöinformationscentralen. Det är tekniskt modernt utrustad central som till huvuduppgift har att inhämta, bearbeta och delge information om sjöläge för både civila och militära kunder. Sjöinformationscentralen deltar i militära övningar samt ger stöd och deltar vid prov och försök.

Arbetet bedrivs huvudsakligen på Muskö, i normalfall under dagtid men kan även förläggas till andra tider på dygnet. Växeltjänstgöring mellan motsvarande funktioner i Försvarsmakten på andra orter i landet kan bli aktuell under kortare perioder, likväl som tjänsteresor till andra orter. Tjänsten medför upprätthållande av beredskap eller jour.

Bredduppgifter:
 • Medverka i projekt samt stödja i ackrediteringsarbete och utvecklingsarbete
 • Genomföra tester av kommande systemuppdateringar
 • Delta aktivt i den dagliga driften
 • Arbeta proaktivt med systemen
Kvalifikationer
 • 3-årig gymnasieutbildning med inriktning mot IT / Tele eller motsvarande kunskaper som kan bedömas likvärdiga
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
 • Stor vana att arbeta med IT-baserade system samt felsökning av dessa
 • Körkort *B***
Meriterande kunskap och erfarenhet
 • Tidigare tjänstgöring i Försvarsmakten, gärna inom området ledningssystem
 • Radarteknik och radiokommunikation
 • Transmissionsteknik
 • Informationssäkerhet
 • Signalskydd
 • Fullgjord värnplikt
Personliga egenskaper

Vi söker dig som både kan arbeta tillsammans i grupp och självständigt på ett engagerat, strukturerat och noggrant sätt där eftersträvan är att nå resultat av hög kvalitet. Du är serviceinriktad samt har lätt för att ta kontakt med människor. Du har god samarbetsförmåga, förmåga att ta initiativ och kan arbeta självständigt.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med en provanställning på sex månader. För upplysningar om befattningen eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta sektionschef Dennis Wallerström på 010-823 27 20 alternativt avdelningschef Martin Svensson på 019-393500.

Fackliga kontakter vid FMTIS är SACO Mika Laitanen, OFR/S Clarence Arnstedt, OFR/O Anders Wallinder samt för SEKO Matz Felix. Samtliga nås på växeln på 019-393500

Välkommen med din ansökan senast 2019-12-30.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Sista ansökningsdag
30 dec 2019
Ort
Haninge
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga