Försvarsmakten · Publicerad 7 dec

Försvarsmakten söker en ny medarbetare till Försvarsmaktens Telekommunikations och Informationssystemförband (FMTIS). Genomförandeenhet Norr med arbetsort vid avdelning Härnösand. Vid vår avdelning i Härnösand är vi idag ca 13 anställda.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Arbetet består huvudsakligen av att drift, underhåll och installationer i totalförsvarets anläggningar. Stor del är förebyggande och avhjälpande underhållsarbete av tekniska system samt tillsyn och reparationer av annan ledningsteknisk materiel, och även driftsättningar efter modifieringar. I tjänsten innebär även att självständigt genomföra felsökning, tillsyn (kvalitetskontroller) och underhålls¬arbete på Försvarsmaktens teletekniska anläggningar. Arbetet är omväxlande och utförs i huvudsak i Försvarsmaktens lokaler och anläggningar i Västernorrland och Jämtland. Resor i tjänsten både nationellt och internationellt(arbetsskyldighet rörande utlandstjänst) samt jourtjänstgöring förekommer. Hos oss kommer befattningen att benämnas Teleingenjör Sensor.

Kvalifikationer:
  • Gymnasieutbildning med teleteknisk/el inriktning eller motsvarande kunskaper som kan bedömas likvärdiga av arbetsgivaren.
  • Tjänsten kräver arbete på hög höjd.
  • God fysisk förmåga.
  • Goda kunskaper i engelska och svenska både i tal och skrift
  • Lägst B-körkort
  • Goda IT kunskaper.
  • Praktisk och utåtriktad läggning, ansvarskännande, serviceinriktad samt bra samarbetsförmåga.
  • Referenser krävs.
Meriterande:
  • Arbete på hög höjd
  • BE och C-körkort
Personliga egenskaper:
Som person är du öppen och social men kan även agera självständigt. Du har en bra samarbetsförmåga samtidigt som du kan ta eget ansvar. Du är serviceinriktad, stresstålig och har god analytisk förmåga samt utför uppgifter med hög kvalitet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att vi bedömer om du passar in i den tilltänkta arbetsgruppen.

Övrigt:
Anställningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta
Avdelningschef Arve Törnqvist 070-65 14 941

Fackliga företrädare:
SACO Mika Laitanen
OFR/S Clarence Arnstedt
SEKO-F Hans Monthan.
OFR/O Håkan Larsson
Samtliga nås via växeln på 019-393 500

Välkommen med din ansökan senast 2018-01-31.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget