Försvarsmakten · Publicerad 13 feb

Luftstridsskolan söker officer OR6/7 i striltjänst Ledningssystemdriftledare till 161.Strilbataljonen i Hästveda

Vill du vara med och medverka till att värna om Sveriges integritet och utveckla Sveriges luftförsvar? Är du teknikintresserad? Vill du ha överblick och kontroll på omvärldsläget i luften och vara med då vi leder våra JAS 39 Gripen under deras uppdrag? Är du intresserad av ett arbete i den dagliga incidentberedskapen?
I så fall har vi en plats för dig.

Försvarsmaktens flygstridskrafter leds från fyra stridsledningscentraler i Sverige, placerade i Hästveda, Luleå, Bålsta samt Såtenäs. Alla centraler ingår i LSS Strilbataljon.

Arbetsuppgifter:

Din uppgift som Ledningssytemdriftledare är att vara den som förbereder och möjliggör ledning av FM stridsflygplan under nationella och internationella övningar samt skarpa insatser. Du är en viktig kugge i det taktiska upplägget och ansvarar även för flygsäkerheten av systemet. Du arbetar i nära samarbete med flygstridsledarna för att både planera, genomföra och utvärdera uppdrag.

Arbetet ställer höga krav på samarbetsförmåga, teknisk förståelse och koordinationsförmåga.

Kvalifikationer:
 • Inneha examen från officersprogram alternativt specialistofficersutbildning
 • Grundläggande förståelse för FM ledningssystem och vara teknikintresserad
 • Godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll
 • Fullgott färgseende
Meriterande kvalifikationer:
 • Erfarenhet av FM ledningssystem
 • God kännedom om Försvarsmaktens verksamhet
 • Kunskap inom telekrig, radio eller radarsystem
Personliga egenskaper:
 • Stresstålig
 • God samarbetsförmåga/prestigelös
 • Flexibel
 • God simultankapacitet
 • Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper, lämpligheter och uppnådda resultat inom tidigare verksamhetsområden
Tillträde:

Enligt överenskommelse.

Arbetstid/Varaktighet:
 • Heltid OR 6/7
 • Befattningsutbildning genomförs på Luftstridsskolan i Uppsala och FMTS Halmstad
 • Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.
Lön:

Individuell lönesättning tillämpas.

Förfrågningar om tjänsten kan göras till chefen för sambandsfunktionen i Hästveda, Mats Mattiasson 0451-382901.

Fackliga representanter:

OFR/O Ärna, Peter Oscarson tfn 018-19 63 68
OFR/S Per Gustavsson tfn 070-243 60 88
SEKO Mari-Ann Larsson tfn 070-827 68 53
SACO Borka Medjed Hedlund tfn 070-336 37 20

Välkommen med din ansökan senast 2019-04-01. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning.
Vid Luftstridsskolan, LSS finns Utvecklingsenhet Luft som leder utvecklingen av flygstridskrafterna förkrigsförbandens behov. LSS har fyra flygvapengemensamma skolor; Flygskolan, Stridslednings- och luftbevakningsskolan, Flygbefälsskolan, Basbefälsskolan inklusive R 3 utbildning. Luftstridskolan är en flottilj som innehåller krigsförbanden 16:e flygflottiljen med 5. Basenheten samt 161. Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen med uppgifter avseende beredskap och insatser inom flygbas och ledning. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet