Försvarsmakten · Publicerad 13 nov 2019

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har fem genomförandeenheter som utför underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem inom IT- och teleområdet, Genomförandeenhet Syd är en av dem. Enheterna arbetar med underhåll av Försvarsmaktens telenät, radio-, sensor-, bevaknings- och fältsystem samt med installation, drift och underhåll av en mängd olika IT-system. Enheternas personal utför även dessa arbetsuppgifter inom ramen för Försvarsmaktens internationella insatser utomlands.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna kommer i huvudsak att bestå av förebyggande och avhjälpande underhåll på master och torn samt på dessa monterade eller i nära anslutning placerad utrustning ex. elverk, kompressorer, felsökning och reperationer på elverk, elektriska /hydrauliska system.

Arbetet utförs på Försvarets anläggningar i Södra Sverige vilket innebär att resor i tjänsten med övernattningar på annan ort är att betrakta som det normala arbetsförhållandet. Arbetsuppgifterna innebär fysiskt arbete utomhus större delen av året. Andra arbetsuppgifter med förebyggande och avhjälpande underhåll inom avdelningens arbetsområde förekommer.

I anställningen ingår även att kunna delta på systemstödsresor utanför Sverige.

Kvalifikationer
 • 3-årig gymnasieutbildning med el- /teleteknisk inriktning eller motsvarande kunskaper
 • Körkort lägst B
 • God fysik
 • Mekanisk kunskap
 • Godkänd läkarundersökning för höghöjdsarbete (utförs innan anställning)
 • Godkänd RK (registerkontroll)
Meriterande
 • Erfarenhet av heta arbeten
 • Körkort C
 • Förarbevis mobila arbetsplattformar
 • Militär grundutbildning
 • Erfarenhet av elektrisk /eltekniskt arbete
 • Arbetslivserfarenhet inom service/underhåll
 • Svetslicens
 • Kännedom om Försvarsmaktens material /utrustning
Personliga egenskaper

Som person är du noggrann, säkerhetsmedveten och ansvarskännande, Du tycker om att ta ansvar. Du kan ta egna initiativ och är en problemlösare. Du har inga problem med att jobba själv när det behövs även om större delen av arbetet utförs i arbetslag om två personer. Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper och främst på samarbetsförmågan.

Övrigt

Tillträde sker efter överenskommelse. Anställningen är en tillsvidare anställning med 6 mån provanställning. Anställingen är säkerhetsklassad och kräver svenskt medborgarskap.

Placeringsort: Hästveda

Upplysningar om tjänsten lämnas av Sektionschef Anneli Petersson 0451-382960

Fackliga företrädare:

SACO Mika Laitanen

OFR/S Lena Boman, Marin Starr

OFR/O Håkan Larsson

SEKO Mats Felix

Samtliga nås via växeln 019-39 35 00

Sista ansökningsdag är 2019-12-01

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Sista ansökningsdag
1 dec 2019
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga