Region Skåne · Publicerad 12 feb

Har du ett brinnande intresse för service? Vill du vara med och bygga en servicekultur för 6000 medarbetare och vara med från början och forma vår nya Serviceakademi? Skånetrafiken har en affärsmodell som innebär att leveransen av transporter inte sker med egen personal, utan den upphandlas hos olika trafikföretag och leverantörer. Idag finns ingen gemensam utbildning för alla och därför inrättar Skånetrafiken en Serviceakademi. Serviceakademins mål är att alla som möter kund i Skånetrafikens namn ska få en gemensam syn på god service och vad Skånetrafikens servicekultur är. Som utbildningsledare ansvarar du för att driva och utveckla Serviceakademin. Rollen ställer höga krav på metodik, planering och genomförande samt att du kontinuerligt analyserar och utvecklar utbildningen, vilket innebär krav på analytisk och strategisk förmåga. Du arbetar i ett team tillsammans med utvalda utbildare både från Skånetrafiken och från våra underleverantörer. Tillsammans driver ni akademin under din ledning. Till din hjälp har du en projektledare som ser till att Serviceakademin blir etablerad. Vi drar igång akademin som ett pilotprojekt i maj-december 2019 vilket innebär att utbildningen, den första tiden, kommer behöva justeras och omformas så att vi sedan är redo att rulla

Kvalifikationer
Vi söker dig som har ett brinnande intresse för service och mycket god känsla för service i mötet med kunder. Du vet vikten av samverkan och drivs av att arbeta i ett högt tempo med att utveckla och utbilda människor. Du är skicklig på att koordinera ditt arbete och engagerar dina medarbetare så att vi kan leverera en Serviceakademi i världsklass. Du är inte heller rädd för att ta i och arbetar operativt med lokalbokning, beställning av fika eller ställa iordning en lokal om det skulle behövas samtidigt som du har det övergripande ansvaret. En annan viktig faktor är din förståelse för varumärkesbyggande och varumärkets roll i mötet med kunder. Det är av yttersta vikt att alla som möter kunder i Skånetrafikens namn förstår och har en gemensam syn på god service och vad det betyder för kundmötet. Du är prestigelös och ser ett värde i att arbeta med resurser från andra avdelningar inom Skånetrafiken och från våra trafikföretag för att lyckas med ditt uppdrag. Ditt arbetssätt präglas av eget ansvar i kombination med nära samarbete med dina kollegor. Vidare tror vi att du är positiv, lyhörd och ser möjligheter. För att bli framgångsrik i rollen vill vi att har några års arbetslivserfarenhet från liknande arbete. Du har högskoleutbildning eller har på annat sätt förvärvat motsvarande utbildning och erfarenhet som vi bedömer relevant för uppdraget. Har du erfarenhet av projektledning och pedagogiskt arbete är det starkt meriterande. Vidare krävs en god kommunikativ förmåga och att du behärskar svenska både i tal och skrift. Behärskar du även engelska i tal och skrift är det värdefullt. Resor, främst inom Skåne, förekommer i tjänsten. På Skånetrafiken lever vi våra värderingar; välkomnande, drivande, omtanke och respekt och det vill vi att du också gör! Du arbetar på vårt huvudkontor i Hässleholm. Dit reser du enkelt med tåg på 20 minuter från Kristianstad, 30 minuter från Lund, 45 minuter från Malmö och 1 timme från Helsingborg. I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Skånetrafiken finns till för alla som bor, verkar och reser i Skåne. Varje dag reser hundratusentals människor med någon av våra 14 000 dagliga turer med buss och tåg samt 5 000 serviceresor till jobbet, familjen och vännerna. Genom att resa kollektivt bidrar vi till en bättre miljö, ett levande landskap och ger hela Skåne kraft. Eller skjuts om man så vill. Skånetrafiken är en förvaltning som ansvarar för kollektivtrafiken inom Region Skåne. Vi omsätter cirka 5,8 miljarder kronor och varje år görs fler än 167 miljoner resor med stadsbussar, regionbussar, Pågatågen, Öresundståg, Krösatågen och serviceresefordon. På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
+ Läs mer om jobbet
Om arbetsplatsen
Gör skillnad. Varje dag.

För oss handlar kollektivtrafik om så mycket mer än resor. Tillsammans med våra resenärer binder vi samman människor och platser varje dag. Tillsammans bidrar vi till en välfungerande infrastruktur som möjliggör utvecklingen av städer och regioner där människor kan bo och leva med livskvalitet. Vi möjliggör en attraktiv och konkurrenskraftig arbetsmarknad och en vardag där människor får mer tid över till familj, vänner och intressen. Vi möjliggör en tillgänglig, varm och välkomnande plats att leva på och bidrar till att den finns kvar, även imorgon. Genom gemensamma krafter kan vi skapa det inkluderande nätverk som sammanflätar vår region och ger oss livskvalitet, för alla. Tillsammans med en lång rad engagerade medarbetare söker vi nu dig som vill vara med och skapa värde genom att driva utvecklingen av Skåne och leda oss i arbetet med att nå våra mål.

Utbildningsledare Serviceakademin är en ny tjänst i en ny enhet på Skånetrafiken, enhet Kundmöte. Denna enhet spelar en viktig roll för att nå Skånetrafikens övergripande mål genom att skapa attraktiva produkter och tjänster men även att ta hand om hela kundens resa. Det är viktigt att vi har ett attraktivt erbjudande, från första kontakt med kunden och genom hela resan. Vi behöver genom en attraktiv produkt, kundanpassade tjänster och ett i alla lägen välkomnande bemötande skapa goda berättelser som stärker vårt varumärke och får fler att välja att resa med oss.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
28 feb
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning