Bama Nordic AB · Publicerad 27 apr 2021

Ett dukat bord är inte för mig. Att få jobba i en föränderlig och positiv miljö och samtidigt få forma min roll så att mina styrkor utnyttjas på rätt sätt, då trivs jag som bäst.

Med en stabil ägare i ryggen i en snabb bransch kan vi lova att pågående förändringsresa blir mycket spännande. BAMA tänker långsiktigt och hållbart och har ett stort klimatfokus som genomsyrar verksamheten. Här tar man hand om sin personal som ges frihet under ansvar och nya idéer uppmuntras.

Nu växlar bolaget upp och söker en erfaren Group Operations Controller som kan ta helhetsansvar och i nära samarbete med Operations Director vara med och utveckla och leverera ekonomiska analyser för att säkerställa effektiv drift för de tre produktionsenheterna i Sverige och Finland.

Tjänsten är belägen i fina lokaler i Helsingborg och rapporterar till Operations Director Peter Nilsson. Peter är lyhörd inför nya idéer och gasar hellre än bromsar. Han har ett tydligt, närvarande och coachande ledarskap och är en mycket omtyckt ledare. I din roll kommer du att ha ett tätt och nära samarbete med koncernens IT- och finansavdelningar.

Vissa resor förekommer i rollen.

Ansvarsområden:
  • Ansvar för ekonomisk driftsrapportering och planeringscykel för produktionsenheterna
  • Identifiera felkostnader och driva kostnadsförbättringsarbete inom ditt område
  • Bidra till strategiskt beslutsfattande ur ett finansiellt perspektiv
  • Leda implementeringen av koncernövergripande rapporter och nyckeltal för produktionsenheterna
  • Ta fram investeringsberäkningar och följa upp genomförda investeringar
  • Ansvar för driftsbudget och driftsprognoser
  • Ad hoc-analyser
Vem är du?

För att trivas i rollen ser vi att du har flera års arbetslivserfarenhet av liknande roll inom tillverkande bolag. Du har relevant eftergymnasial utbildning och ett analytiskt sinne. Ditt affärsintresse är stort och du har lätt för att identifiera förbättringsområden. Du trivs med många kontaktytor och din kommunikationsförmåga är god. Vi ser att du är en lösningsfokuserad lagspelare som snabbt skapar förtroende runt om i organisationen. Excel kan du på dina fem fingrar och ditt systemintresse är stort. Erfarenhet av Microsoft Power BI är särskilt meriterande. Engelska och svenska behärskar du i tal och skrift.

Har vi fångat ditt intresse?

Intervjuer sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt! I den här rekryteringen samarbetar Bama Nordic AB med MPYA Finance. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Johanna Andersson på tel. 070-6555730 eller johanna.andersson@mpya.se eller Per Cato 0703009729 eller per.cato@mpya.se
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Bama Nordic AB är moderbolag i en underkoncern till Bama Gruppen AS, Norges största aktör inom frukt & grönt med en årsomsättning på 20 miljarder NOK.

Koncernen omfattar de helägda dotterbolagen Bama Fresh Cuts AB (Helsingborg) och Bama Fresh Cuts Oy (Espoo, Finland) som tillsammans utgör Nordens största producent av färdigsköljda och färdigskurna sallader samt grönsaker. I sortimentet finns såväl mixade singelsallader som grönsaker av finaste ursprung och högsta kvalitet. I koncernen finns även Bama Foods AB, en av Sveriges största tillverkare av färska och frysta on-the-go-produkter. Några av våra mer välkända varumärken som finns representerade på konsumentmarknaden är Good, Greenest, Lillesjö och VegMe. Totalt omsätter Bama Nordic-koncernen cirka 1 miljard SEK.

Bama Nordics driver en vision om en sundare och friskare framtid. Vi låter vår värdegrund - Målinriktad, Ansvarstagande, Inspirerande och Samverkande - vägleda oss i detta arbete, i allt från vår produktutveckling och klimatpåverkan till hur vi arbetar och utvecklas tillsammans.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
26 maj 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller

Inga fler liknande jobb tillgängliga