Maria Nila · Publicerad 25 jan 2021

Vi på Maria Nila har de senaste åren haft en väldigt kraftig tillväxttakt. För att kunna möta en fortsatt expansiv fas på en global marknad måste vi utveckla och förbättra vår supply chain, på såväl kort som lång sikt. Vi söker nu en operativ inköpare med placering Helsingborg.

Om företaget
Maria Nila är ett familjeägt företag som för tillfället är ett av det snabbast växande hårvårdsvarumärket i norra Europa. Vi producerar våra produkter i Sverige, har en egen säljkår i fyra nordiska länder och en distribution till över 30 länder runt om i världen. Med vår 100 % veganska produktportfolio tror vi att den bästa affärsmodellen för framtiden handlar om att ta hand om både djur och miljö. Vi är ett dedikerat team och vi tror att hårt arbete och stark gemenskap är vår nyckel till framgång och resa i att vara den största och mest hållbara aktören i vår bransch.

Bakgrund och uppdraget
I augusti 2018 stod vår nya fabrik i Helsingborg klar. Bara ett år senare var den för liten och en dubbelt så stor anläggning har nu byggts. Det nya lagret togs i drift under Q2 2020. Som du förstår växer bolaget kraftigt och det gäller att hantera såväl nuläge som att gå mot önskat läge enligt strategi och plan. Supply chain med inköp och planering är en viktig pusselbit att få på plats i samarbete med produktion. Den snabba tillväxten utmanar alla delar i verksamheten och vi ska gemensamt röra oss framåt. Den resan är väldigt spännande även om den innebär stora utmaningar.

Som operativ inköpare är ditt huvuduppdrag att säkerställa så rätt råvaror och förpackningsvaror är hemma i rätt tid, till rätt kvalitet, till rätt pris samt att lagernivåerna är optimala.

Mer om jobbet
Rollen innebär att skapa en optimal balans mellan kostnad för supply chain, kundservice och kapitalbindning. Administration och arbete i systemet kommer att vara en stor del av din vardag, precis som daglig kontakt med leverantörer och samarbete med diverse interna avdelningar såsom inköp, planering, marknad, lager och produktion. Du ansvarar för att uppdatera och säkerställa korrekt information/Masterdata i affärssystemet.

I rollen övervakar och säkerställer du så vår produktion får materialförsörjning enligt behov genom prognoser samt genomför olika kostnads- och riskanalyser. I ditt ansvar ligger som nämnts ovan avrop och leveransbevakning/lagerstyrning av inkommande råvaror och förpackningsmaterial. Du har ett öga för att kritiskt granska orderläggning, orderbekräftelse, offert och faktura.

Organisationen består av (med dig) två operativa inköpare, en strategisk inköpare samt en produktionsplanerare. Du rapporterar till Supply Planning Manager.

Vem är du
Du har en lämplig högskoleingenjörsutbildning eller eftergymnasial utbildning inriktning inköp. Vi välkomnar såväl dig som är nyexaminerad som dig som arbetat ett par år. Erfarenhet från högvolymproduktion/FMCG är ett extra plus.

Vi söker dig med ett gott analytiskt sinne och god administrativ förmåga. Du är noggrann, strukturerad och organiserad i ditt sätt att arbeta. Du kan hantera flera saker samtidigt tack vare en god förmåga att prioritera samt att kunna fatta beslut. Då ditt arbete innebär daglig kontakt med både externa och interna kontakter har du en naturligt social läggning. Din förmåga att kommunicera i tal och skrift på både svenska och engelska är väldigt god.

För rätt person finns det goda möjligheter efterhand att ta på sig mer ansvar och utföra mer krävande uppgifter.

Hur ansöker jag då denna spännande tjänst?
I denna rekrytering har Maria Nila tagit hjälp av Macavoy AB och du ansöker med ett uppdaterat CV och ansökningsbrev på www.macavoy.se. Vi arbetar med löpande urval. Därför uppmuntrar vi dig att inte vänta för länge med att skicka in din ansökan. Om du har frågor avseende tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Markus Holmgren på Macavoy, 0735-195481.

Vi ser fram emot din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Macavoy AB är den lilla rekryteringsbyrån med de stora kompetenserna. Macavoy är specialiserad på rekrytering av chefer, projektledare och specialister med ingenjörs bakgrund. Läs mer om Macavoy på www.macavoy.se och följ oss gärna på LinkedIn för att ta del av vad som händer.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
19 mars 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Transport & Logistik
Underkategori
Inköp

Inga fler liknande jobb tillgängliga