Mildef AB · Publicerad 23 aug

MilDef develops rugged computers and electronics for the defense sector. We are a rapidly growing manufacturer operating in a global market. MilDef holds ISO certifications for Quality and Environment.

Arbetsbeskrivning
Nu söker vi dig som vill arbeta i en bred roll med kvalificerade redovisningsuppgifter, analyser och uppföljning. Vi söker dig som är bekväm med att arbeta i ett internationellt bolag med många kontaktytor både internt och externt. Som redovisningsansvarig kommer du att arbeta inom hela redovisningsområdet och även ansvara för att driva egna förbättringsprojekt samt producera statistik för affärsbeslut. Du kommer att leda ett team och ha personalansvar för två redovisnings­ekonomer. Du rapporterar till CFO.

Din bakgrund
Vi söker dig som är utbildad civilekonom och har minst tre års arbetslivserfarenhet av en liknande roll där du har arbetat brett med redovisning och förstår det finansiella flödet samt är affärsmässigt orienterad. God kännedom om svensk skatte- och redovisningslagstiftning är ett krav. Då tjänsten har många kontaktytor i internationell miljö krävs att du har goda kunskaper i både svenska och engelska. Vidare är du en van Excel/Word-användare och har du dessutom arbetat i Microsoft Dynamics NAV är det meriterande, dock inget krav. Erfarenhet av tillverkande företag är också meriterande.

För att lyckas i rollen bör du ha ett strukturerat arbetssätt och en väl utvecklad prioriteringsförmåga. Du är analytisk, noggrann och tydlig i ditt sätt att kommunicera. Vidare har du en stark drivkraft och förmåga att se möjligheter istället för problem. Du är prestigelös och har lätt för att samarbeta. För att trivas i rollen är det viktigt att du gillar att ge service och uppskattar en dynamisk och föränderlig miljö, där du kan vara med och påverka och utvecklas.

Dina arbetsuppgifter
  • Månads-, kvartals- och årsbokslut.
  • Upprättande av årsredovisningar.
  • Skatte- och momsdeklaration.
  • Övrig myndighetsrapportering såsom SCB etc.
  • Vidareutveckla övergripande riktlinjer och rutiner inom ekonomiområdet i samråd med CFO.
  • Delta i och driva delar av budget- och prognosarbete.
  • Internrapportering, uppföljning och analys av utfall.
  • Framtagande av statistik samt analys av finansiella nyckeltal för vår produktportfölj.
På MilDef erbjuds du en spännande roll i ett framgångsrikt internationellt företag med säljorienterad organisation och entreprenörskänsla. Du kommer att arbeta nära din chef, vilket innebär kontinuerlig diskussion kring dina behov, dina önskemål och hur du i övrigt ser på din framtid.

Det är ett krav att du har B-körkort. Med anledning av verksamhetens art ställer vi också krav på svenskt medborgarskap. Tjänsten är på heltid med placering i Helsingborg. Tillträde efter överenskommelse.

Vi tillämpar ett löpande urval och emotser därför gärna din ansökan så snart som möjligt.

Contact
Daniel Ljunggren
daniel.ljunggren@mildef.com
+ Läs mer om jobbet