Mildef AB · Publicerad 23 aug

MilDef develops rugged computers and electronics for the defense sector. We are a rapidly growing manufacturer operating in a global market. MilDef holds ISO certifications for Quality and Environment.

Dina arbetsuppgifter
Som mekanikkonstruktör på MilDef blir du en viktig del i arbetet med att ta fram både skräddarsydda lösningar till våra kunder och generella produkter till vår produktportfölj.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att bidra till utvecklingen av MilDefs nya produkter och system när det gäller den mekaniska konstruktionen. Du kommer också vara delaktig i säljprocessen där ritningar, specifikationer, prisuppskattningar och nya kreativa lösningar är en viktig del i våra kundrelationer.

Du kommer även att kravställa produkter och systemlösningar, samt testa och analysera tekniska lösningar mot standarder under konceptfasen för att säkra att kraven kan uppfyllas.

Vid behov kommer du att arbeta i olika projekt mot våra kunder inom försvarssektorn och vara delaktig i hela utvecklingsprocessen, från idé till färdig produkt.

Du kommer att ha ett nära samarbete med elektronikingenjörerna och vara ett tekniskt stöd mot exempelvis produktionsavdelningen.

Arbetet innebär också en del praktiskt arbete för att utvärdera nya koncept och bygga prototyper i projekten.

Din bakgrund
  • Du är civil- eller högskoleingenjör med några års erfarenhet.
  • Du har god datorvana och erfarenhet av Autodesk Inventor eller liknande CAD-program.
  • Om du har jobbat med att skapa kravspecificationer och göra teoretiska analyser mot standarder så är det ett stort plus.
  • Det är meriterande med kunskap om bearbetning av aluminium, hållfasthetsberäkningar, EMC-kunskaper och erfarenhet av produktutveckling mot tuffa miljöer.
Då koncernspråket är engelska är det viktigt att du har goda kunskaper i engelska både i tal och skrift. Som person är du driven, initiativrik och strukturerad, med en positiv och prestigelös inställning. Du trivs i en självgående roll, men är samtidigt en lagspelare. Du är kvalitetsmedveten och har en god analytisk förmåga. Då det tidvis är högt tempo är det viktigt att du är stresstålig, flexibel, har en god prioriteringsförmåga och trivs med att arbeta mot deadlines.

På MilDef erbjuds du en spännande roll i ett framgångsrikt internationellt företag med säljorienterad organisation och entreprenörskänsla. Du kommer att arbeta nära din chef, vilket innebär kontinuerlig diskussion kring dina behov, dina önskemål och hur du i övrigt ser på din framtid. Det är viktigt för oss att känna till dina framtidsvisioner!

Det är ett krav att du har B-körkort. Med anledning av verksamhetens art ställer vi också krav på svenskt medborgarskap. Tjänsten är på heltid med placering i Helsingborg. Tillträde efter överenskommelse. Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till den här tjänsten.

Vi tillämpar ett löpande urval och emotser därför gärna din ansökan så snart som möjligt.

Contact
Fredrik Persson
fredrik.persson@mildef.com
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga