Nigel Wright · Publicerad 12 feb

Företaget
Saba Fresh Cuts AB och Saba Fresh Cuts Oy är sedan 2019 en del av norska BAMA Group A/S. Tillsammans är vi nu Nordens största producent av färdigsköljda, färdigskurna sallader och grönsaker. Vi vill göra Norden grönare och sundare och det som tillverkas är alltid klart att hällas upp och njutas. I sortimentet finns mixade såväl som singelsallader samt grönsaker av finaste ursprung. Allt sköljt och klart att servera i hemmet, i skolan eller att avnjutas på någon av de restauranger som vi dagligen förser med våra produkter.

Rollen
För att stärka teamet söker Saba Fresh Cuts nu en Utvecklingschef. Som Utvecklingschef på Saba Fresh Cuts sitter du med i ledningsgruppen och ansvarar för att driva utveckling av såväl produkter som processer. Du säkerställer samverkan mellan marknad, produktion och kvalitet i dessa frågor och leder ett mindre team av två utvecklare.

Tjänsten rapporterar in till VD och är placerad i Saba Fresh Cuts anläggning i Helsingborg, där du tillsammans med engagerade medarbetare kommer in i en växande organisation.

Vidare ingår följande i din roll:
  • Utveckla arbetsmetoder och systemstöd i utvecklingsarbetet
  • Medverka vid upphandling av maskiner och teknisk utrustning.
  • Säkerställa att nya produkter är "safe by design"
  • Säkerställa att produkter och/eller processer tas från idé till industrialisering.
  • Tillsammans med fabriksledning, säkerställa att information/utbildning har getts till produktionspersonal innan produktion av nya produkter startar.
  • Verifiering och validering av produkter och processer efter genomförd lansering.
  • Delta i kvalitetsarbetet, produktions- och processrutiner och produktvård.
Kvalifikationer
Vi söker dig med dokumenterad kunskap och erfarenhet av utvecklingsarbete inom livsmedelsindustrin. Du har tidigare erfarenhet av liknande roller och har erfarenhet av att leda personal. Utbildning inom projektledning med inriktning mot utveckling är starkt meriterande och vi ser gärna att du är civilingenjör inom livsmedelsteknik, livsmedelsagronom eller motsvarande. Det är meriterande om du tidigare arbetat med MAP och förpackningsteknik, samt är van vid att driva/delta i upphandlingar.

Personliga Egenskaper
Som person har du skinn på näsan och trivs i en roll med mycket kontaktytor. Du är en drivande och resultatinriktad person med förmåga att hålla ordning och reda samtidigt som du medverkar och driver många parallella aktiviteter. Viktiga personliga egenskaper är att kunna prioritera och anpassa arbetet till ständigt nya förutsättningar. Färskvarubranschens dagliga utmaningar innebär att det krävs lyhördhet och flexibilitet för att på bästa sätt nyttja våra interna och fabrikens resurser. Kommunikation är ledordet för att lyckas med förändring och förbättring varför du måste vara skicklig på att uttrycka dig såväl verbalt som skriftligt på både svenska och engelska.

Sökord: development manager, utvecklingschef, fmcg,
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga