Pingday AB · Publicerad 14 okt 2021

Letar du efter en fartfylld tjänst där du är med och bygger smart samhällsnytta och där dina kreativa och tekniska kunskaper möter dina säljegenskaper och affärsögon? Då kan du vara vår nya kollega och vi vill väldigt gärna träffa dig.


Vilka är vi?

Pingday kopplar upp och kopplar samman människor, företag och saker genom våra fiber och sensornätverk som täcker hela Helsingborg för att skapa en smartare uppkopplad stad. Med utgångpunkt i en stads utmaningar kopplar vi upp sensorer, samlar in och presenterar och analyserar data för att öppna upp för nya insikter om vår stad, t ex när fotbollsplaner ska vattnas, hur luften påverkar arbetsmiljö, eller när lamporna lyser. Våra kunder är boende i Helsingborg, fastigheter, företag och stadens alla förvaltningar och bolag - dessa vill och kan vi stötta med tillgång till data och analys för att förbättra, automatisera, utveckla nya värden och förmågor.

Nu vill vi skala upp och bjuda in tre nya kollegor i världsklass som kompletterar vårt smarta och engagerade team inom affärsutveckling, projektledning och datautveckling. Vill du vara med och forma Pingday, koppla upp och skapa magi för en smart stad?

Ett tips! Kolla in H22 och The making of a smarter city på www.H22.se. Ett exempel på allt kul som händer i Helsingborg och hos Pingday.

Pingday är ett helägt dotterbolag till Öresundskraft AB och Helsingborgs stad. Vi driver bland annat det Öppna Stadsnätet, fibernätet, Stadshubben för IoT och flera operatörshotell. Även om namnet och bolaget är nytt så har vi hållit på med fiber och kommunikationslösningar i snart fyrtio år. Se närmare: https://pingday.se/

Om tjänsten
Vi söker dig med passion för att lösa kundens utmaningar med nya lösningar baserat på IoT och data samtidigt som du känner stolthet över att bygga framtidens samhälle. Du hjälper kunden med sin digitala utveckling, är ett kreativt stöd och känner att kundens problem är dina problem tillsammans med ditt data och IoT team. Tjänsten kräver att man krokar arm med Pingdays projektledare och utvecklare och kundens ledning, projektledare och användare för att identifiera utmaningar, förbättringspotential och möjlighet till nya förmågor och värden. Du är med från första mötet, när idén kläcks för att sedan bli verklighet genom införandet och stöttar kunden i att leva datadrivet.

För att lyckas i rollen behöver du förstå datadriven verksamhet kopplat till kundnytta och vara drivande i att utveckla kundens verksamhet. Du kommer att, tillsammans med kunden och ditt team av kunniga och drivna kollegor, aktivt utveckla nyalösningar.

Det finns ingen exakt arbetsbeskrivning då det är en affär under utveckling, du testar dig fram och behövs en ny förmåga eller kunskap för att lyckas utvecklar du den. Du trivs om du är - en hungrig problemlösare som har modet att presentera nya idéer, och det ännu större modet att stänga det som inte funkar, vill testa nytt och tänka utanför boxen. Kontaktytorna är många vilket kräver att du är ett socialt geni och en fena på att bygga relationer men också att du arbetar metodiskt och strukturerat. I rollen ingår också att leda arbetet med att leda workshops, ta fram rapporter, presentationer och strategidokument som används på ledningsnivå för att på ett tydligt och inspirerande sätt förankra affärsbeslut, förklara affärspotentialen eller rapportera om utvecklingen i de projekt du är delaktig i.

Vem är du?
Vi tror att du har ett genuint intresse för teknik, nya affärsmöjligheter och för de ekonomiska förutsättningarna för verksamheter och företagsamhet samt att du sätter en ära i att hjälpa så väl kunder som kollegor. Du är en engagerad problemlösare som trivs med många kontaktytor och har lätt att etablera nya relationer. Vi ser gärna att du har en teknisk bakgrund med erfarenhet från försäljning/marknad och förståelse/erfarenhet från verksamhetsledning. Dina tekniska kunskaper gör dig till en trygg rådgivare samtidigt som du kan prata med kunden om affärsfördelarna med innovativa digitala lösningar.

Du som person är affärsdrivande, proaktiv, noggrann, med ett naturligt säljande och initiativtagande sinne. Du behöver ha förmågan att identifiera och lätt kunna starta nya aktiviteter, men än viktigare kunna driva på och slutföra dessa. Vi tror också att du är självgående och initiativrik med en stark egen drivkraft.

Vi ser gärna att du har några års dokumenterad erfarenhet av affärsutveckling, besitter både en kommunikativ och analytisk förmåga och ha god vana att presentera och förankra idéer och beslut.

Utöver detta fäster vi stor vikt vid din personlighet och ditt engagemang då du kommer att ha möjlighet att påverka företagets långsiktiga utveckling.

För tjänsten krävs att du har körkort samt behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Ansökan
I den här rekryteringsprocessen samarbetar Pingday med ROI Rekrytering. Har du några frågor om tjänsten kontaktar du Annika Persson på 0708-775569 eller på epost annika.persson@roirekrytering.se. Välkommen med din ansökan senast den 31 oktober. Du ansöker via länken "Sök tjänst". Vi tar inte emot ansökningar via e-post.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Försäljning

Inga fler liknande jobb tillgängliga