Pingday AB · Publicerad 14 okt 2021

Letar du efter en utvecklande tjänst där du är med och bygger smart samhällsnytta och där dina kreativa och tekniska kunskaper möter din passion för utveckling? Då kan du vara vår nya kollega och vi vill väldigt gärna träffa dig.Pingday kopplar upp och kopplar samman människor, företag och saker genom våra fiber och sensornätverk som täcker hela Helsingborg för att skapa en smartare uppkopplad stad. Med utgångpunkt i en stads utmaningar kopplar vi upp sensorer, samlar in och presenterar och analyserar data för att öppna upp för nya insikter om vår stad, t ex när fotbollsplaner ska vattnas, hur luften påverkar arbetsmiljö, eller när lamporna lyser. Våra kunder är boende i Helsingborg, fastigheter, företag och stadens alla förvaltningar och bolag - dessa vill och kan vi stötta med tillgång till data och analys för att förbättra, automatisera, utveckla nya värden och förmågor.

Nu vill vi skala upp och bjuda in tre nya kolleger i världsklass som kompletterar vårt smarta och engagerade team inom affärsutveckling, projektledning och datautveckling. Vill du vara med och forma Pingday, koppla upp och skapa magi för en smart stad?

Data- och analysutvecklare: Utvecklingen i IoT och dataplattform, kundnära och som del av vårt data och IoT team.

Vilka är vi?
Pingday är ett gäng på ca 40 som brinner för att skapa framtid med smarta IoT och data lösningar i robusta nät och att ha roligt tillsammans med kunder och partners. Ett mindre bolag under ständig utveckling med mycket engagemang från kolleger och ägare att hitta och bygga nya affärer. Vi skapar, bygger, misslyckas, börjar om, twistar och lyckas - många gånger i samarbete med partners.

Ett tips! Kolla in H22 - The making of a smarter city på www.H22.se. Ett exempel på allt kul som händer i Helsingborg och hos Pingday.

Pingday är ett helägt dotterbolag till Öresundskraft AB och Helsingborgs stad.Vi driver bland annat det Öppna Stadsnätet, fibernätet, Stadshubben för IoT, data och IoTplattform och flera operatörshotell. Även om namnet och bolaget är nytt så har vi hållit på med fiber och kommunikationslösningar i snart fyrtio år. Se närmare: https://pingday.se/

Om tjänsten
Vi söker en nyfiken data- och analysutvecklare som vill vara med och sätta sitt avtryck i vår analysplattform i tätt samarbete med affärsverksamheten och tillsammans med kompetenta och framåtlutade kollegor. Analyser, rapportering och datadriven produktutveckling är en av nycklarna för att snabbare leverera affärs- och kundvärde. Hos oss får du inte bara möjlighet att hänga med i den tekniska utvecklingen - du får vara med och driva den framåt!

Arbetet kommer att bedrivas i nära samarbete med ett kunnigt gäng av engagerade kollegor som jobbar med bl a försäljning, affärsutveckling, dataanalysutveckling, teknik och IoT. Är du rätt person så finns det stor möjlighet att påverka och forma tjänsten efter hand med hänsyn till tidigare erfarenhet, kompetenser och intressen. Hos Pingday finns det en innovativ och stark framåtanda, vår verksamhet expanderar hela tiden, vilket öppnar upp för generella möjligheter till nya projekt och arbetsuppgifter. Att se möjligheterna i förändringar ligger naturligt för oss.

Tjänsten är placerad på Pingdays kontor i Helsingborg med möjlighet att jobba hemifrån utifrån egna och arbetets förutsättningar.

Vem är du?
Vår förhoppning är att du - i tät dialog med dina kollegor och kunder- kan utveckla och maximera nyttan av den data och analys vi jobbar med. Du får gärna ha ett intresse för molntjänster och servicedesign och fallenhet för att kunna skapa kundnytta av den information och data som finns samlad i interna och externa databaser och system. Du har erfarenhet att arbeta nära kund och kan översätta behov och krav till IT-utveckling, nya tjänster och analyser. Arbetet kräver nyfikenhet, integritet och en stor portion av eget ansvarstagande och initiativförmåga.

Du behöver se kundens bekymmer som spännande utmaningar som kräver tekniska lösningar. Du vill vidareutvecklas och din nyfikenhet gör att du har lätt för att lära nytt. Du är trygg med att diskutera fram olika lösningar och gillar att jobba i team där medlemmarna har olika ansvarsområden där fokus ligger på framåtblickande insikter, resultat och kundnytta. Du kanske inte är expert nu men med vår fart och i vårt team så kommer du snart att bli!

Du är antingen välbekant med Azures molnplattform, eller har varit och nosat på Azure och vill lära mer och är övertygad om att du kommer kunna behärska tjänsteplattformen. Vi jobbar helt tjänstebaserat i Azure och har satt en modern arkitektur där vi kontinuerligt bygger på våra förmågor att lösa både våra egna och kunders utmaningar. Att snabbt kunna testa nya tjänster för att sedan skala upp eller stänga ner tror vi är det som kommer att hjälpa oss att snabbt utvecklas tillsammans med våra kunder. Vidare är ett intresse för UX/UI meriterande. Har du tidigare arbetat i en IoT-miljö så kommer du att trivas hos oss där du är med från uppkoppling, datainsamling, avkodning, lagring, APIutveckling, Webutveckling, visualisering i PowerBI och inom snar framtid även ML

För tjänsten krävs att du har körkort samt behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Ansökan
I den här rekryteringsprocessen samarbetar Pingday med ROI Rekrytering. Har du några frågor kontaktar du Annika Persson på 0708-775569 eller på epost annika.persson@roirekrytering.se. Välkommen med din ansökan senast den 31 oktober. Du ansöker via länken "Sök tjänst". Vi tar inte emot ansökningar via e-post.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT

Inga fler liknande jobb tillgängliga