SJR · Publicerad 17 sept 2019

Abdon Food har cirka 150 medarbetare och omsätter 550 mkr/år. Abdon Food förädlar växtbaserade råvaror till sunda och goda produkter främst på den nordiska marknaden. Vårt motto lyder "vi tillverkar bara produkter vi vill ge till våra egna barn"

Abdon Food ingår i en familjeägd företagsgrupp som bedriver verksamhet över hela världen. Företagen omsätter tillsammans drygt 7,5 miljarder kronor och har ca 1500 anställda. Koncernen har idag produktionsenheter i USA, Kanada, Danmark och Sverige.

Abdon Food söker en entreprenöriell ekonomichef till sitt huvudkontor i Helsingborg. Du kommer att ha personalansvar för fem personer och ingå i bolagets ledningsgrupp och rapportera till VD.

Arbetsbeskrivning
Som ekonomichef på Abdon Food ansvarar du för att ekonomifunktionen fungerar effektivt och utvecklas i överensstämmelse med de behov och krav verksamheten ställer.

Du kommer att ansvara för redovisning och rapportering i Abdon Food såväl som i koncernen samt att kontinuerligt arbeta för ökad lönsamhet och förbättrade interna arbetssätt och systemstöd.
  • Personalansvar för ekonomiavdelningen
  • Redovisning, rapportering och bokslutsarbete för Abdon Food och koncernen
  • Budgetering och uppföljning av budget
  • Kostnads-, lönsamhetsanalyser, projektuppföljning
  • Drifts- och investeringskalkyler
  • Likviditetsplanering
  • Kontakt med revisorer och bank
  • Skattefrågor, försäkringsfrågor och finansiering
  • Ansvar för och utveckling av ekonomirelaterade IT-system
Lämplig bakgrund
Vi tror att du är civilekonom och att du arbetat som ekonomichef eller motsvarande i tidigare roller. Du har en god helhetsförståelse för ett företags olika ekonomiska processer och kan se flödenas betydelse och inverkan på verksamheten, specifikt en god förståelse för ett producerande företags processer. Vidare har du ett starkt affärsdriv, en vilja att proaktivt arbeta med och utveckla affären samt god vana och driv i att arbeta i och utveckla IT-strukturen.

Du har hög analytisk förmåga och vilja att arbeta med både specifika detaljfrågor och den strategiska helheten. Kostnads-, och lönsamhetsanalyser samt arbete med olika business case är en naturlig och viktig del i rollen. Vidare är du pragmatisk och hands-on i ditt arbetssätt och samtidigt prestigelös samt har lätt att skapa förtroende och självständigt driva projekt och frågor.

Ansökan
I denna rekrytering har Abdon Food valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Magnus Mellborg på 0766-471618. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...

Titel: Ekonomichef
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
Idag
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Ekonomichef
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga