Saint-Gobain Sweden AB · Publicerad 20 aug 2019

Det välkända varumärket Gullfiber skapades år 1967 men redan år 1963 inledde det Billesholmsförankrade företaget ett samarbete med världsledaren Saint-Gobain. Bolaget är idag en del av koncernen Saint-Gobain och ISOVER är det gemensamma internationella varumärket för isolerdivisionen. Saint-Gobain Sweden AB är företaget bakom varumärkena Dalapro, Gyproc, ISOVER och Weber. Företaget ingår i den franska Saint-Gobain-koncernen med mer än 179 000 anställda. I Sverige bidrar ca 850 anställda till en omsättning på drygt 3 miljarder SEK. Saint-Gobain utvecklar och tillverkar produkter och lösningar som är viktiga ingredienser för allas vårt välbefinnande och för vår framtid. De finns överallt i våra boenden och i vårt dagliga liv; i byggnader, transportmedel, infrastruktur och i många industriella tillämpningar. De erbjuder komfort, prestanda och säkerhet samtidigt som de tar sig an utmaningar som hållbart byggande, resurseffektivitet och minskad klimatpåverkan.

På uppdrag av vår kund Saint-Gobain Sweden söker vi nu en strategisk inköpare till deras tillverkningsenhet i Billesholm utanför Helsingborg. Har du erfarenhet av att arbeta som strategisk inköpare och är sugen på nya utmaningar? Då har vi jobbet för dig! För rätt person finns möjlighet till globala karriärvägar inom företaget.

Rollen
Som strategisk inköpare kommer du att arbeta i en dynamisk inköpsorganisation som har till uppgift att etablera och utveckla nya och befintliga leverantörer i Sverige och utomlands. Arbetet sker i nära samarbete med projektledare, produktions- och underhållsavdelningen samt produktansvariga. Du rapporterar till Inköpschefen som i sin tur rapporterar till Managing Director.

Dina arbetsuppgifter
  • Inköp av pallar och förpackningar samt eventuellt andra kategorier
  • Förhandla och upprätta avtal.
  • Genomföra leverantörsbedömningar och utvärdera dessa i linje med företagets policy.
  • Samarbeta med andra inköpare inom koncernen och koordinera aktiviteter för att uppnå maximala synergieffekter.
  • Arbeta med marknadsanalyser och benchmarking för att sträva mot ständiga förbättringar och ökad effektivitet inom ansvarsområdet.
  • Delta aktivt i olika inköpsprojekt
Din bakgrund
Kunskaper genom praktisk erfarenhet är ett krav för tjänsten samt helst någon form av eftergymnasial utbildninginom ekonomi, teknik eller Supply Chain Management. Även erfarenhet av SAP och goda kunskaper i Excel är ett måste för att bli aktuell för rollen. Vidare är det önskvärt att du har erfarenhet av Category Management, god förhandlingsvana och är van att upprätta avtal och kontrakt. Har du teknisk bakgrund eller erfarenhet från processindustrin är det positivt men inget krav. Du bör även behärska flytande svenska och engelska i tal och skrift.

Som person är du en flexibel teambuilder med förmåga att arbeta i lag och att skapa relationer såväl internt som externt. Du är förändringsbenägen, prestigelös och en utåtriktad person med en positiv grundinställning. Du är drivande och strukturerad med en förmåga till självständigt arbete, skicklig på att kommunicera och presentera på ett engagerande sätt. Dina beslut baserar du på fakta, tack vare ditt goda omdöme och din analytiska begåvning.

ValueOne är specialister inom supply chain management, inköp och logistik. Vi erbjuder våra kunder tjänster inom tre affärsområden: uthyrning av inköp- och logistikkonsulter, rekrytering av inköpare och logistiker samt utveckling av företags supply chain verksamheter vad avser strategi, modell, metod, process, organisation och kompetens.

Din ansökan
Ansökan och CV skickar du in via vår hemsida på: https://valueone.se/aktuella-jobb/. Sista ansökningsdag är den 24 september 2019. Vi hanterar ansökningar löpande varför tillsättning kan komma att ske tidigare. För mer information om tjänsten är du varmt välkommen att höra av dig till Fredrik Andersson tel 073 222 64 30.

Sökord: strategisk inköpare, strategical buyer, inköpare, category management, strategiskt inköp, SAP, Excel, Supply Chain Management, processindustri
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
24 sept 2019
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Transport & Logistik
Underkategori
Inköp

Inga fler liknande jobb tillgängliga