Saint-Gobain · Publicerad 9 nov 2020

Har du erfarenhet som gruppchef och/eller teknisk projektledare från processindustri? Har du förmågan att få med dig människor på en resa mot ständiga förbättringar genom att arbeta med effektiva strukturer och processer?

Om företaget
Det välkända varumärket Gullfiber skapades år 1967 men redan år 1963 inledde det Billesholms förankrade företaget ett samarbete med världsledaren Saint-Gobain. Bolaget är idag en del av koncernen Saint-Gobain och ISOVER är det gemensamma internationella varumärket för isolerdivisionen. ISOVER har huvudkontor och produktion i Billesholm utanför Helsingborg. Enheten sysselsätter cirka 380 personer och levererar produkter för såväl byggisolering som teknisk isolering.

Tillverkningen sker dygnet runt och den kontinuerliga produktionsprocessen har hög automationsgrad som ställer krav på ett effektivt underhåll. Produktionen är baserad på World Class Manufacturing-program (WCM) för att säkerställa en hög nivå inom säkerhet, kvalitet och produktivitet. Fokus ligger på att utöka arbetet med WCM och bli ännu bättre.

Bakgrund
ISOVER i Billesholm är under förändring. Processen är komplex och vi har en personalstyrka med lång anställningstid. Stora delar av ledningsgruppen är helt nya och de har ett tydligt mål, att bidra till en mer effektiv produktionsapparat för att möta framtida utmaningar och krav.

Om processteknik
Processteknik tillhör underhåll. På underhåll finns sju olika avdelningar varav två med inriktning mekaniskt underhåll. UH mek arbetar med den kalla delen och processteknik arbetar med den varma delen. På den varma delen finns exempelvis två smältugnarna á 60 ton, transportsystem/feeders samt "fibreringen" där smältan omvandlas till glasull, för att nämna en del.

På Processteknik arbetar fem erfarna och självgående tekniker som är tekniskt ansvariga för driften på "hot end" och som jobbar specifikt med förbättringsprojekt och underhåll / återställning av utrustning för nyckelmaskiner. Du har det formella personalansvaret för dessa fem och rapporterar själv till Underhållschef.

Uppdraget
Som Processteknisk chef ansvarar du för att planering och genomförande av underhåll på produktionsutrustning och fastighet/anläggning utförs på ett säkert och effektivt sätt, till en optimal kostnad. En del i ditt uppdrag blir att bidra till arbetet enligt WCM nämnt ovan, att lyfta nivån från dagens avhjälpande underhåll till att arbeta mer förebyggande och planerande.

Du kommer själv till stor del att driva diverse tekniska projekt med syfte att öka effektivitet, kapacitet och säkerhet i fabriken kopplat till Processteknik. Det rör sig om allt från mindre optimeringsprojekt på befintlig utrustning, uppgraderingar av processer och utrustning till investeringsprojekt på flera miljoner. Du presenterar business case som innefattar såväl kostnadsanalys som presentation över de fördelar projektet skapar, har kontakt med aktuella leverantörer och säkerställer att projekten exekveras enligt plan.

Vem letar vi efter?
Vi ser att du har utbildning motsvarande civil- eller högskoleingenjör inom maskinteknik, processteknik eller motsvarande erfarenhet. Kunskap kring el och/eller mekanik är mycket önskvärd. Du har arbetat som teknisk projektledare flera år i processindustri alternativt tillverkande industri och trivs i rollen där du tillsammans med olika discipliner arbetat med hela kedjan, från idé till idrifttagning. Idag arbetar du som motsvarande avdelningschef/gruppchef på en teknisk verksamhet alternativt som teknisk projektledare. Du kanske inte har ledarskapet idag men har förutsättningarna och viljan för det.

Vi söker dig som vågar utmana, som har en god analytisk förståelse med koll på såväl teknik, personal som ekonomi. Du är beslutsför samtidigt som du är ödmjuk och tar dig tid att lyssna på folk ute i verksamheten. Du är tålmodig och envis. Då vi är på en förändringsresa måste du vara flexibel och trygg i dig själv eftersom allt inte är på plats. Du måste kunna hantera den osäkerhet det kan innebära.

Din kommunikativa förmåga kommer att vara avgörande för din framgång. Du är van vid att hantera delarna kring risk, stakeholder och communication mgmt. Engelska och svenska måste du behärska obehindrat.

Hur ansöker jag då denna spännande tjänst?
I denna rekrytering har ISOVER tagit hjälp av Macavoy AB och du ansöker med ett uppdaterat CV och ansökningsbrev på www.macavoy.se. Vi arbetar med löpande urval. Därför uppmuntrar vi dig att inte vänta för länge med att skicka in din ansökan. Om du har frågor avseende tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Markus Holmgren på Macavoy, 0735-195481.

Vi ser fram emot din ansökan!

Macavoy AB är den lilla rekryteringsbyrån med de stora kompetenserna. Macavoy är specialiserad på rekrytering av chefer, projektledare och specialister med ingenjörs bakgrund. Läs mer om Macavoy på www.macavoy.se och följ oss gärna på LinkedIn för att ta del av vad som händer.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga