Transwaggon AB · Publicerad 5 dec 2019

Vi söker en chef till vår avdelning för vagnstekniskt underhåll. Uppdraget innehåller både operativt och personellt ledningsansvar. Du kommer att ingå i ledningsgruppen för TRANSWAGGON Helsingborg samt i teknikledningsgruppen inom TWA-gruppen.

På teknikavdelningen arbetar vi med oplanerat och planerat underhåll. Vårt uppdrag är att hålla vagnarna rullande utifrån gällande säkerhet och myndighetskrav samt att bibehålla en god kvalité på våra vagnar.

I det operativa arbetet förväntas du att
  • Ansvara för problemlösning kring järnvägsvagnar och reservdelar med kund/leverantör
  • Upprätthålla och utveckla avtal samt säkerställa kvalitén från leverantörer
  • Ansvara för kvalitetsmöten med leverantörer
  • Aktivt delta vid managementmöten med kunder
  • Utveckla nya arbetssätt för att optimera verksamheten
  • Vara länken mellan teknikavdelningen i Helsingborg och teknikledningen i Hamburg
  • Till viss del resa i tjänsten
I det personella ledningsansvaret ingår
  • Leda och fördela arbetet inom avdelningen
  • Personalansvar för nio medarbetare, vilket bland annat inkluderar medarbetar- och lönesamtal, lönesättning
  • I samråd med HR och ledningsgrupp ansvara för en sund och hållbar arbetsmiljö
Vem är du?
För att lyckas i tjänsten krävs goda kunskaper inom godsvagnsteknik. Du bör vara insatt i ECM, GCU och VPI-regelverken.

Du behöver behärska engelska i tal och skrift, tyska är meriterande. Vi arbetar i MS Office samt i vårt egenbyggda vagnssystem. Goda kunskaper i Excel är ett krav.

Som person ser vi att du är kommunikativ, drivande och ansvarstagande. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenheter av ledarskap och drivs av att utveckla och leda andra. Vi tror på ett ledarskap som ger medarbetare självförtroende att arbeta självständigt.

Vi erbjuder
Våra medarbetare har en gedigen erfarenhet av järnvägsbranschen och vi har en väl inarbetad organisation. Vi är många medarbetare som har arbetat här länge och vi har ett familjärt arbetsklimat.
Vi arbetar i en trevlig kontorsmiljö med öppen planlösning. Vårt kontor är lättillgängligt med gångavstånd till tåg och buss samt stad och hav.
Vi tillämpar snittarbetstid om 37,5 timmar/per vecka med sommar- och vintertidschema samt flextid.

Praktisk information
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta HR-ansvarig Lena Bergström på 042 – 17 62 33 eller lena.bergstrom@transwaggon.se.

Vill du tala med en företrädare för Unionen-klubben är du välkommen att kontakta Martin Larsson på 042 -17 62 78 eller martin.larsson@transwaggon.se

Skicka in din ansökan redan idag då urval och intervjuer kommer att ske löpande. Ansökan skickas via epost till lena.bergstrom@transwaggon.se.

Välkommen med din ansökan!

Källa: omslagsbild Bertil Hagberg Sesamphoto 2006
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
TRANSWAGGON grundades 1965 och är idag ett av Europas ledande privatvagnsföretag med ca 13 500 4-axliga järnvägsvagnar för godstransporter i internationell trafik. Bolag inom TWA-gruppen finns i Frankrike, Italien, Polen, Schweiz, Slovenien, Sverige, Tjeckien, Turkiet och Tyskland. Bolaget i Sverige har 28 anställda och omsätter ca 436 MSEK. Vårt kontor, nära centrum och strand, har en modern och öppen planlösning med utsikt över hamn och hav. Vårt kontor finns i Helsingborg, där den skandinaviska verksamheten bedrivs.

För mer information se www.transwaggon.com
+ Läs mer om företaget

Inga fler jobb från Transwaggon AB tillgängliga

Inga fler liknande jobb tillgängliga