Välinge Innovation · Publicerad 15 juli 2021

Välinge Innovation är ett världsledande och innovativt företag inom golv- och möbelbranschen. Med revolutionerande och välrenommerade tekniker för låssystem för flytande golv och verktygslös montering av möbler, har man framgångsrikt licensierat ut sina patent till kunder över hela världen. Vi fortsätter att växa!

Nu söker vi en Maskinkonstruktör som vill arbeta med unika maskinlösningar!
Hos oss finns all teknikutveckling in-house, och du behövs för att bidra med din kunskap för att ta våra produkter från prototyp till produktion, både i vår egen produktion och hos våra kunder. Välinge satsar på teknikutveckling och att ligga i framkant. Har du idéer är de alltid välkomna och hos oss får du möjlighet att vara en del av en spännande resa mot ett unikt maskinföretag.

Vi erbjuder
  • En modern, innovativ arbetsplats med stor möjlighet att utvecklas i rollen och företaget.
  • En möjlighet att vara med på en fantastisk resa med branschomvälvande innovativa tekniker.
  • Familjär och prestigelös företagskultur.
  • God arbetsmiljö där alla känner ansvar och hjälps åt.
  • Stor frihet genom målstyrning och coachande ledarskap
Om tjänsten
Som Maskinkonstruktör ingår du i vår teknikavdelning och samarbetar teamkollegor och andra avdelningar på företaget. Avdelningen andas prestigelöshet, korta beslutsvägar och en stor nyfikenhet på den senaste tekniken men också på att hitta robusta standardlösningar. Ditt uppdrag är att utveckla befintliga och nya maskiner för att ta våra innovativa tekniker till produktion. Som Maskinkonstruktör blir du en nyckelperson och del i en grupp som redan idag har flera års erfarenhet inom mekanikkonstruktion, el och programmering samt eftermarknad.

Konstruktionsuppdragen kommer växa med tiden men redan nu har vi ett antal maskinprodukter som vi livscykelvårdar och anpassar till våra kunder som finns över hela världen. Med rätt driv och erfarenhet kommer du vara med och utveckla uppbyggnaden på avdelningen så att vi framöver ska kunna bedriva större interna utvecklingsprojekt på ett effektivt sätt.

Avdelningen har också en teknikstödjande funktion mot vår egen produktion som idag är en av världens modernaste inom främst golvtillverkning men även för möbler. Med vår egen produktion jobbar vi främst med ombyggnader av maskinlinjer, nyinvesteringar samt tekniska utredningar för att förbättra produktionen eller implementera nya teknologier.

Resdagar ingår i tjänsten men inte i någon större mängd.

Vem är du?
För att du ska lyckas i den här rollen behöver du ha:
  • högskoleexamen som maskiningenjör, mekanikingenjör eller annan som är relevant för tjänsten.
  • minst några års erfarenhet av maskinutveckling, mekanikutveckling eller konstruktionsarbete av produktionsmaskiner.
  • gärna arbetat med Solid Works men går så klart bra med andra program också.
  • om du har arbetat inom trä- eller processindustri kan det vara en fördel samt har kännedom om ytbehandlingsmetoder.
Som person är du prestigelös och ser alltid möjligheter före hinder. Vi är ett expansivt bolag vilket innebär att det finns stora möjligheter till utveckling samtidigt som du gärna ska trivas i en miljö där det händer mycket och snabbt. Vi tror att du trivs att samarbeta med andra samt at du har ett gediget teknikintresse.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Roi Rekrytering.

För mer information om tjänsten och processen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Lisa Alsterberg på mail lisa.alsterberg@roirekrytering.se

Du ansöker med CV och personligt brev genom att trycka på "Sök tjänst."

Sista ansökningsdag är 2021-09-18, dock gör vi ett löpande urval så vänta inte med att ansöka! Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post.

Det kommer inte ske något urval eller intervjuer under veckorna 29-31.

Om Välinge Innovation
Välinge Innovation är ett innovativt och expansivt företag inom golv- och möbelindustrin. Företaget grundades 1993 och var då pionjärer inom konceptet limfria klickgolv. Välinges världsomspännande patenterade teknik introducerade ett snabbt och enkelt sätt att mekaniskt installera golv, utan att använda lim. Idag täcker Välinge Innovationsteknik alla områden relaterade till mekaniska låssystem för flytande golv, men även till verktygslös montering av möbler och ytteknik för bl.a. golv.

Välinge Innovations patentportfölj är en av de mest omfattande inom golvindustrin. Den omfattar mer än 2 100 beviljade patent och har en global licensbas med över 220 licenstagare. Alla FoU-aktiviteter sker på Välinge Innovations anläggning i Viken, som anses vara världens mest avancerade FoU-center relaterat till laminat-, trä- och pulverbaserad golvteknik.

Välinge Innovation har även investerat och uppfört en helt ny golvfabrik i Viken som från och med i år kommer att producera våra egna golv, med våra patenterade ytteknologier Woodura och Nadura. Fabriken har en kapacitet på över 6 miljoner kvm golv per år och produkter kommer att säljas över hela världen.

Läs gärna mer på www.valinge.se
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga