Dachser Sweden AB · Publicerad 23 okt

DACHSER Sweden AB befinner sig i en fantastisk utveckling och vi söker därför en affärsorienterad Business Controller för support till våra svenska filialer.

Jobbet
Du blir en del av det skandinaviska controller-teamet på 8 medarbetare och du refererar primärt till Branch Manager i Stockholm men även till vår Manager for Business Controlling och Sales Controlling som är placerad i Kolding, Danmark. Du blir en konstruktiv och proaktiv sparringpartner for företaget och filialernas ledning och bidrar till att koncernens affärssystem blir utnyttjat till fullo. Ditt fokus blir kvalitet, lönsamhet och effektivitet på alla nivåer i de operativa enheterna.

Dina viktigaste arbetsuppgifter kommer bestå av att:
  • utarbeta affärsanalyser
  • följa upp och säkra kvaliteten i våra nyckeltal
  • benchmarking
  • utarbeta månadsrapportering
  • göra löpande ad hoc-analyser, statistik och avtal
  • utarbeta budget och budgetuppföljning
  • analysera offerter och göra efterberäkningar
Vem är du?
Du har några års erfarenhet med controlling, helst från spedition eller transport. Du är antagligen utbildad civilekonom, men viktigast är att du har relevant erfarenhet från en liknande tjänst. Som person är du självstartande, självmotiverad, kvalitetsmedveten, strukturerad och service minded. Du har överblick och är mycket analytisk. Du besitter en utpräglad affärsmässig förståelse och har en god förmåga till att lokalisera fokusområden.

Vidare har du förmåga och intresse för IT, speciellt Excel, och du talar och skriver svenska samt behärskar engelska i tal och skrift. Det är en fördel om du är van vid att arbeta med nordiska kollegor. Det viktigaste är dina kvalifikationer. Du sitter på kontoret i Jönköping och det förväntas att du är minimum 6 dagar i månaden i Stockholm.

Vi erbjuder
En spännande och givande anställning i en dynamisk och mycket framgångsrikt internationellt företag, där du erbjuds en viktig roll i en spännande miljö med stor möjlighet till utveckling. Controlling värderas mycket högt i DACHSER-koncernen, och du blir en del av en stor international controllerorganisation som kommer bistå dig med utbildning och support. Du får en intern utbildning på kontoren i Danmark, samt på vårt internationella huvudkontor i Kempten i Sydtyskland.

Är du intresserad?
Har du ytterligare frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Financial Director Per Lund på tel. 00 45 51 59 77 17 eller Manager - Business Controlling Malte-Alexander Hamburg på tel. 00 45 51 59 77 06.

Ansökning görs senast den 23 november 2018 genom att ni klickar på "Ansök nu". Vi håller samtalen löpande.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler jobb från Dachser Sweden AB tillgängliga