Fläkt Woods AB · Publicerad 13 okt

Varje år levereras tusentals luftbehandlingsaggregat och kylbafflar från Jönköping där rätt teknisk information är ett måste. Med din tekniska bakgrund och din kommunikativa erfarenhet kommer du att vara en stor tillgång för oss i vårt Central Marketing & Communications Team i Jönköping!

Arbetsuppgifter

Som Teknikinformatör kommer du att vara ansvarig för framtagning, koordinering och hantering av den tekniska dokumentationen i tryck och digital media gällande produkter inom Air Treatment (Luftbehandlingsaggregat för kommersiella fastigheter och specialapplikationer), Air Diffusion (Kylbafflar och don) and bostadsventilation (Luftbehandlingsaggregat för bostäder).
Du kommer att ha ett tätt samarbete med produktchefer, utvecklingsavdelningar och även andra inom Central Marketing & Communications. Du kommer även att arbeta med teknisk dokumentation gällande produkter som tillverkas i runt om i Europa.

Du är ansvarig för genomförande av projekt för att utveckla tekniska dokumentationsprojekt baserat på produktplaner och affärsplaner utifrån ett produktutvecklingsprojekt.
I din roll kommer du att ha helhetsansvar för projekt med att säkerställa att rätt dokumentation levereras enligt tidplan samt ansvar för översättning av tekniska broschyrer, instruktionsmanualer och digital data för "Air Treatment, Air Diffusion and Residential".

Du hanterar produktinnehåll för luftbehandlings-, luftdiffusion och bostadsprodukter i PIM-databasen för användning på webbplatser, produktvalverktyg och liknande.
Du kommer att följa samt utveckla arbetsprocesser för att kunna effektivisera dokumentationsrutiner.
En ytterligare roll i din tjänst är förvaltning och publicering av tekniska kataloger och bruksanvisningar i enlighet med företagets riktlinjer i dokumentationssystem, PIM, webb, urvalsverktyg och beställningssystem för kund och internt bruk.

Utbildning/erfarenhet

Vi ser gärna att du har en utbildning som kommunikatör/informatör eller att du har en ingenjörsutbildning inriktad mot maskin eller elektronik.

Du har tidigare erfarenhet som teknisk kommunikatör inom teknik/industribranschen. Vidare har du kunskap av att arbeta i DTP tools, Adobe Photoshop, FrameMaker, InDesign, Illustrator etc. Du hanterar MS Office programmen mycket väl.
Har du tidigare erfarenhet av arbete i XML-baserade dokumentationsprogram och andra dokumentationsprogram är det mycket önskvärt.
Du skriver och talar flytande svenska och engelska med fokus på teknik. Talar du ytterligare språk ser vi det som ett plus.
Erfarenhet av arbete i XML-baserade dokumentationsprogram och andra dokumentationsprogram är önskvärt.

Du kommer att arbeta i en internationell miljö med ventilationsprodukter från hela FläktGroup som skapades efter sammanslagningen av Fläkt Woods och DencoHappel där fokus kommer att vara på produkter och lösningar från vår huvudproduktionsort i Jönköping - en av FläktGroups 19 fabriker. Vårt team arbetar med att stötta försäljningsorganisationerna med marknadsföringsmaterial och teknisk dokumentation digitalt, i tryck och online. Vi är i ett spännande utvecklingsskede där vi arbetar med att bli ännu mer digitaliserade för att kunna möta framtiden.

Förmåner

Detta är en möjlighet att vara med på den spännande resan med FläktGroup - den nya marknadsledaren inom ventilationslösningar!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Vi vet att framgångsrika företag byggs av ambitiösa människor. Människors drivkrafter, ambitioner och sammanhanget de hamnar i avgör vad de kan åstadkomma. Poolia hjälper varje år tusentals människor att göra karriär genom våra rekryterings- och uthyrningsuppdrag, både till privata företag och verksamheter inom den offentliga sektorn. Vi lägger dagligen upp både nya jobb och tips till dig som arbetssökande - gå in på poolia.se och sök jobb inom Administration, Ekonomi, HR och Lön, Sälj och Marknad, Life Science, IT, Engineering, Offentlig marknad och Executive Search.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
31 okt
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Marknadsföring
Underkategori
PR & Kommunikation
Kontakt
Mejla Cecilia Björkegren
Rekryteringen hanteras av
Poolia

Inga fler liknande jobb tillgängliga