Rockwool Nordic · Publicerad 15 sept 2020

Det går bra för ROCKWOOL och därför letar vi efter en teknisk rådgivare med placering i Jönköping.

ROCKWOOL behöver förstärka sitt nordiska team av tekniska experter. Vi letar nu efter en produktexpert som har erfarenhet av att jobba med byggnadskonstruktion, arkitektur, brandskydd eller liknande frågor.

Din roll handlar om att vara teknisk rådgivare till kunder och den egna säljorganisationen kring de isoleringsprodukter som ROCKWOOL tillverkar och marknadsför i Sverige.

Du kommer att jobba i en framgångsrik, stabil och marknadsledande organisation som har kontor över hela världen och ingå i en nordisk avdelning och få kollegor i Danmark, Norge samt på det svenska kontoret i Jönköping.

Ena dagen arbetar du hårt och fokuserat för att leverera din input i tid till kunder, andra dagen fokuserar du på detaljer och lösningar i byggprojekt, tredje dagen utbildar du dig eller ger input i produktutvecklingsprocesser. Gillar du den här typen av skiftningar och vill utvecklas - då är kanske denna roll något för dig!

Rollen:

Din primära uppgift blir att hjälpa våra kunder med teknisk vägledning inom alla typer av isolerings-applikationer. Det kan exempelvis vara att hjälpa arkitekter och konstruktörer att välja rätt material för komplexa byggprojekt eller göra beräkningar på takprojekt, där du designar och ritar takisoleringslayouter i AutoCAD.

ROCKWOOL:s kunder är främst entreprenörer och installatörer och du kommer att bidra till några av de största och finaste byggprojekten i framtiden. Huvuddelen av dina arbetsuppgifter avser svenska kunder och projekt.

Du kommer att vara en del av en nordisk organisation och din närmaste chef är placerad på ROCKWOOL:s huvudkontor i Hedehusene utanför Köpenhamn.

Dina uppgifter:
 • Att föra en konstruktiv och positiv dialog med kunder där du bidrar med kunskap samt ger förslag för att uppnå specifika krav för exempelvis U-värden, energicertifieringar mm.
 • Du kommer att arbeta i ROCKWOOLs eget AutoCAD-beräkningsprogram för att göra ritningar och beräkna takisolering.
 • Du ska hjälpa ROCKWOOLs säljteam och kundservice i olika frågor som har med servicemarknaden att göra.
 • Du kommer att delta i möten, utställningar, event etc inom isoleringsindustrin och internt på ROCKWOOL.
Krav:
 • Några års erfarenhet av arbete inom byggbranschen eller annan relevant sektor.
 • Det är en fördel om du har erfarenhet av att arbeta med byggmaterial och/eller inom ett tillverkningsföretag.
 • Vi tror att du har en akademisk byggnadsteknisk utbildning som grund, men liknande relevant utbildning eller praktisk erfarenhet kan räcka.
 • Det är en fördel om du är en erfaren AutoCAD-användare och har viss kunskap om BIM.
 • Inledningsvis behöver du inte ha detaljkunskaper kring svensk byggstandard och lagstiftning, men du känner till de övergripande delarna och är intresserad av att vi utbildar dig på de delar som är viktiga för dig att kunna i denna roll.
 • Du är kundorienterad, energisk och har lätt för att skapa kontakter och bygga förtroende. Det är en fördel om du har arbetat med kundkontakt tidigare och i en liknande roll.
 • Du är lösningsorienterad och har lätt att se möjligheter. Du vill göra skillnad för både kunder och kollegor.
 • Du är proaktiv, arbetar gärna självständigt och har en mycket god förmåga att kommunicera med människor från olika företag och med olika behov.
 • Du talar och skriver flytande svenska och har inga problem att kommunicera på engelska, både muntligt och skriftligt.
Vi erbjuder:
 • Du kommer att bli en del av en världsomspännande framgångsrik organisation med huvudkontor i Danmark.
 • Företaget erbjuder marknadsledande solida och väl beprövade lösningar på marknaden. Du kommer dessutom att kunna vara med om att ta fram nya och ännu bättre lösningar.
 • Du får ett utmanande, varierat och utvecklande jobb som ger dig grundlig kunskap om isoleringsprodukter och lösningar i Sverige och Norden.
 • Du kommer att vara en del av ett skandinaviskt team och arbeta tillsammans med skickliga kollegor mot ett gemensamt mål.
 • Du kommer att arbeta på ett väl fungerande och trivsamt kontor i Jönköping där hjärtat i den svenska organisationen är lokaliserad.
Är detta din nästa utmaning?

Ta reda på mer och skicka in din ansökan på engelska (CV och eventuellt personligt brev på engelska) via www.mercuriurval.com (märkt SE-13992) senast 27 september.

För mer information, kontakta Mercuri Urvals konsulter Ulf Hillstedt +46 (0)725547242 eller Isabella Valentini +45 (0)50761208.

Mer information om företaget hittar du här: www.rockwoolgroup.com eller www.rockwool.se
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Innovations that impact people’s lives

Working at ROCKWOOL, you are part of something bigger. From the factory to the office, we provide meaningful career opportunities that contribute to improving the lives of people around the world. With our field expertise, we manufacture products that tackle many of today’s biggest challenges such as energy consumption and noise pollution, fire resilience, water scarcity and flooding. We share a passion for making the world more sustainable and doing our part -from our operations to the end solutions we create.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
9 okt 2020
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Administration

Inga fler liknande jobb tillgängliga