Trafikverket · Publicerad 19 nov 2020

Arbetsuppgifter
Gillar du att lägga operativt pussel? Sporras du dessutom av kompetenta och engagerade medarbetare och av att leverera hög service till kund? Då kan du vara vår nya ledare till distrikt Vättern.

Distrikt Vättern har en led, Visingsöleden, som är en kommunägd färjeled som går mellan Gränna hamn och Visingsö hamn i Jönköpings kommun. sedan 1 januari 2012 drivs leden av Trafikverket Färjerederiet på uppdrag av Jönköpings kommun. Leden är avgiftsbelagd och passagerarna måste boka plats för att åka. Leden trafikeras av färjorna Ebba Brahe, Christina Brahe och M/S Braheborg varav Braheborg är den nyaste färjan på leden som tar nästan 400 passagerare. Ebba Brahe som främst körs sommartid tar ca 300 passagerare och Christina Brahe går som reservfärja.

Som ledare för distrikt Vättern har du ansvar för dess färjor med tillhörande färjelägen, två färjelokaler samt personalansvar för ett trettiotal medarbetare och du rapporterar till operativ chef. Du ingår i en utökad ledningsgrupp bestående av övriga 13 distriktschefer samt rederiets avdelningschefer. I tjänsten ingår budgetansvar för distriktet som har en omsättning på ca 60 MSEK.

Våra ledord är Nöjda kunder, Engagerade Medarbetare, Lönsamhet och Miljöfokus. Ditt uppdrag, tillsammans med dina medarbetare, är att få verksamheten att fungera så effektivt som möjligt och bidra till kontinuerlig utveckling. Inom rederiet pågår en övergång till ett processorienterat ledningssystem och vi är certifierade enligt flera ISO-standarder. Till din hjälp i vardagen har du dina kunniga medarbetare samt de centrala stödfunktionerna som finns på rederikontoret i Vaxholm

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har högskoleexamen inom relevant område alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har erfarenhet från sjöfart eller från annan verksamhet inom transport- och logistikområdet
  • har flerårig erfarenhet som chef med personalansvar och med goda erfarenheter av att entusiasmera och delegera till dina medarbetare
  • har erfarenhet av arbete med budget, prognoser och ekonomisk uppföljning.
  • talar och skriver svenska obehindrat
Det är meriterande om du
  • har utbildning med maritim inriktning
  • ett intresse för teknik och fartygsunderhåll
  • har kännedom från verksamhet som pågår under stora delar av dygnet
Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din problemlösande och kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer kommer att vara via Skype i mitten av januari 2021.

På Trafikverkets färjerederi är du med och bidrar till att 22 miljoner personresor och 13 miljoner fordonstransporter varje år sker så effektivt, hållbart och säkert som möjligt. Trafikverkets färjerederi är Sveriges största rederi med runt 70 vägfärjor som trafikerar över 40 färjeleder. När vattnet fryser i de norra delarna av vårt land ansvarar vi även för drift och underhåll av isvägar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-12-18

Upplysningar

Tf Operativ chef Jörgen Sandström
0101232853

SEKO Åke Ottosson
0101242839

ST Stefan Sörensson
0101232867

SACO Kenneth Toresson
0101238036
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga