Trafikverket · Publicerad Idag 00:00

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
Som en av landets största beställare är vårt uppdrag att bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad i anläggningsbranschen och bidra till samhällsutvecklingen. Investering är ett av Trafikverkets fem verksamhetsområden och ansvarar för ca 1500 investerings- och reinvesteringsprojekt för både väg och järnväg. Investering har drygt 700 medarbetare i hela landet och omsätter cirka 15 miljarder kronor per år.
Teknisk specialist Spårutformning

Arbetsuppgifter
Nu söker vi en Teknisk specialist som huvudsakligen kommer att stödja projektledare i investeringsprojekt, från planeringsfas och genom byggfas, utifrån vår roll som beställare. Arbetsuppgifter innebär bland annat framtagning av förfrågningsunderlag för konsult- och entreprenaduppdrag. Det är också du som förväntas ställa kontraktskraven och följa upp dem inom ditt specialistområde. Du ska även kunna ta ett samordningsansvar i projekt, för specialistgrupper inom teknikområdet och vara dess företrädare på möten.

Som specialist har du möjlighet att medverka i utvecklingsprojekt.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att:
  • vara tekniskt stöd inom järnvägsprojekt, spårutformning.
  • vara kunnig i bestämmelser, föreskrifter och normer samt delta i uppdateringar och framtagande av tekniska dokument, standarder etc.
  • följa utvecklingen och hålla dig uppdaterad inom specialistområdet.
  • bidra till erfarenhetsåterföring mellan avslutade och nystartade projekt.
Då vi arbetar inom ett stort geografiskt område och tillhör en nationell organisation så är resor ett naturligt inslag i vår verksamhet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleexamen 180 hp/120 p inom järnvägsteknik. Alternativt har du motsvarande utbildning som vi tillsammans med erfarenhet bedömer likvärdig.

För att vara aktuell för tjänsten är det ett krav att du ha minst 3 års yrkeserfarenhet av spårprojektering. Det är meriterande med erfarenhet inom spårteknik kopplat till både planering, upphandling och byggande av infrastruktur.

Då arbetet innebär mycket kontakter är du tydlig i din kommunikation och har lätt för att samarbeta. Du ska kunna kommunicera obehindrat i tal och skrift både på svenska och engelska. Talar och skriver du även tyska är det meriterande. Körkort för personbil är ett krav.

Ett proaktivt arbetssätt underlättar arbetsprocessen. Att hantera komplexa ibland oklart definierade problem är en del av arbetet och ställer krav på analytisk förmåga och att du är självgående samt lösningsorienterad.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta operativ enhetschef Åsa Tolf på telefon 070 - 399 6557 och funktionell enhetschef Patric Warnebo på telefon 076 - 807 7569.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2016-10-05

Upplysningar

Enhetschef Åsa Tolf
070-399 6557

Enhetschef Patric Warnebo
076-807 7569

Saco Bengt Fridell
010-123 6815

ST Maria Karimi
010-123 6963

SEKO Charlotte Olsson
010-123 1103
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga