E.ON · Publicerad 14 okt

Company description:

E.ON Elnät levererar el till över en miljon kunder. Vårt elnät är drygt 130 000 km långt, vilket motsvarar nästan tre varv runt jorden. Vi har cirka 600 medarbetare från Malmö i söder till Sollefteå i norr. E.ON Elnät omsätter lite drygt sju miljarder kronor årligen.

Job description:

E.ON Elnät växer och söker fler Projektbeställare till Regionnät med placering i Kalmar Projektbeställare regionnät Anna Frostberger Projektbeställare E.ON Elnät

E.ON Elnät växer och söker fler Projektbeställare till Regionnät med placering i Kalmar

Jag heter Anna och arbetar på E.ON Elnät som Projektbeställare på regionnät. Här får jag vara med och driva utvecklingen mot framtidens elnät! Jag känner stolthet i att få vara en del av en sådan viktig samhällsfunktion och att genom mitt arbete få bygga förutsättningarna för att möta människors dagliga energibehov.

Att få arbeta med energiförsörjning och möta framtidens utmaningar inom eldistribution var det som lockade mig till E.ON. Min vardag som Projektbeställare är varierande, dynamisk och den ena dagen är sällan den andra dagen lik. Jag ansvarar för att driva entreprenadprojekt från investeringsbeslut till färdig anläggning. Det är utvecklande och utmanande att få driva projekt med ett långsiktigt mål för ögonen, där man också får förmånen att lämna över till en driftfas.

Mitt dagliga arbete består i allt från att upphandla entreprenader, kontroll och styrning under projekttiden och rådgivning i tillståndsfrågor och byggmöten, till ekonomisk uppföljning och besiktningar. Vår verksamhet är nationell och mina projekt är geografiskt spridda så det blir en del resor.

Kontaktytorna är många såväl inom E.ON som med kunder, markägare, myndigheter och entreprenörer. Kommunikationen är därför en viktig del i arbetet, där jag på ett tydligt sätt förväntas vidareförmedla kunskap till övriga intressenter. Vidare får jag dagligen tillämpa mina sociala egenskaper och hamnar ofta i situationer där jag måste hitta kreativa lösningar själv eller med hjälp av min projektorganisation för att driva projekten i mål.

Kundnöjdhet, långsiktighet och ett helhetsresultat är mycket viktigt för vår verksamhet. Jag förväntas därför agera affärsmässigt, strukturerat och kvalitetsmedvetet. Det som gör mig särskilt stolt är att vi alltid sätter säkerheten i första rummet, ett arbete som vi hela tiden utvecklar och förbättrar.

Required profile:

För att lyckas i rollen och passa in i teamet behöver du ha en relevant högskoleutbildning, troligtvis inom elkraftteknik eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Vi i teamet är ett humoristiskt gäng med en solidarisk inställning där vi hjälper och kompletterar varandra. Vi välkomnar därför alltid nya kompetenser exempelvis tidigare erfarenheter från branschen, anläggningskunskap om elnätets utformning eller entreprenadjuridik och förhandlingsvana, om du har någon sådan.

Inom E.ON Elnät finns goda utvecklingsmöjligheter där din individuella prestation och kompetens sätter gränserna. Exempelvis finns möjligheten att utvecklas till Projektledare för större anläggningsprojekt eller till Projektchef för anslutningsprojekt.

Vill du bli min kollega? Välkommen med din ansökan!

Anna Frostberger Projektbeställare E.ON Elnät

För frågor gällande tjänsten vänligen kontakta rekryterande chef, Maria Anselmsson, +46 706 231350 samt Daniel Axelsson, +46 702 885188

För fackliga frågor, vänligen kontakta:

Sofia Gustavsson, Unionen, +46 703 066065

Johan Persson, Akademikerna, +46 706244064

Johanna Sellevi, Ledarna, +46 702 241924

Henrik Windahl, SEKO, +46 702 282533

E.ON strävar efter att spegla samhällets utveckling och vi välkomnar sökanden som breddar vår mångfald.

What we offer:
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
E.ON Elnät levererar el till över en miljon kunder. Vårt elnät är drygt 130 000 km långt, vilket motsvarar nästan tre varv runt jorden. Vi har cirka 600 medarbetare från Malmö i söder till Sollefteå i norr. E.ON Elnät omsätter lite drygt sju miljarder kronor årligen.
+ Läs mer om företaget