Kalmar Kommun · Publicerad 11 sept 2019

Om tjänsten

Vi är en kommun i en expansiv fas med ett tydligt mål. I Kalmar kommun får du möjlighet att påverka, göra skillnad och utveckla kommunen. Du får jobba tillsammans med prestigelösa och engagerade människor.

I denna roll leder du projekt- och byggenheten som är organiserad direkt under kommundirektören. Enheten ansvarar för att på uppdrag genomföra allt beslutat byggande i kommunens förvaltningsorganisation såsom skolbyggnader, gator, parker och idrottsanläggningar. Enheten har cirka 20 medarbetare och organiserar bland annat projektledare, projektörer, landsskapsarkitekter och landsskapsingenjörer.

Din profil

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning och flera års erfarenhet av byggverksamhet och entreprenadupphandlingar i en ledande ställning. Stor vikt kommer att läggas på dina ledaregenskaper och dina samordnings- och samverkansegenskaper då arbetet innehåller många kontakter med interna kunder, konsulter och underentreprenörer. Du förstår och tillämpar affärsmässiga principer och har förmåga att fokusera på kostnader, intäkter och effektivitet ur ett ekonomiskt perspektiv.

Meriterande är kunskaper och erfarenhet upphandlings- och entreprenadjuridik samt av den kommunala planeringsprocessen för fysisk utbyggnad (detaljplaneläggning, infrastrukturplanering och liknande).

Uppdraget kräver att du har en mycket god kommunikativ förmåga och ett samarbets- och lösningsinriktat förhållningssätt samt en förmåga att se helheter, prioritera och göra avvägningar mellan olika intressen. Du är tydlig i din kommunikation och har en förmåga att skapa tillit, dialog och delaktighet.

Ditt ledarskap präglas av att låta andra människor växa i sin utveckling. För att lyckas på jobbet behöver du vara rak och tydlig i din kommunikation och ha förmåga att motivera dina medarbetare. Du har lätt för att skapa och utveckla långsiktigt goda relationer med både medarbetare, entreprenörer och förtroendevalda. Vi söker dig som är en ledare och som förstår vikten av stolta och engagerade medarbetare och deras påverkan på ett resultat med kvalitet. Du är en lyhörd, kommunikativ och värderingsstyrd ledare som skapar delaktighet i dina team genom nära ledarskap, tydliga mål och strukturerad uppföljning.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet

Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!
+ Läs mer om jobbet

Inga fler jobb från Kalmar Kommun tillgängliga

Inga fler liknande jobb tillgängliga