Försvarsmakten · Publicerad 6 dec

Underrättelseofficer (OR6-7, OF1) till Taktisk UAV

Beskrivning av enheten

Den Taktiska UAV (Unmanned Aerial Vehicle) plutonen är en del av 32:a Underrättelsebataljon. Att skapa underrättelseunderlag till högre chef är huvuduppgiften för enheten. Inhämtningen sker med hjälp av UAV 03 som är ett obemannat flygande system. Enheten arbetar med inhämtning i operationsområdet både före, under och efter markförbandens operationer. Vårt arbete syftar till att ge högre chef det bästa möjliga beslutsunderlaget. Enheten består av flera ingående delar som arbetar med att bedriva flygunderhåll, bearbeta inhämtad information samt bedriva flygtjänst. Enheten har tidigare präglats av hög insatsfrekvens och medverkat vid insats i både Afghanistan och Mali där vår förmåga varit mycket eftertraktad. Denna historik innebär att både nationell och internationell tjänst kan komma att bli aktuell för personal vid enheten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Inhämtningsgruppen bearbetar bilddata från obemannade flygfarkoster, och andra bildalstrande sensorer i syfte att skapa underrättelser. Underrättelser som sedan fusioneras och omsätts i ett anpassat format för att ge ett optimalt beslutsunderlag för chefer på alla nivåer.

Som underrättelseofficer vid TUAV-pluton tillhör du inhämtningsgruppen där din främsta arbetsuppgift är att vara ett stöd till inhämtningsledaren vid inhämtning, bearbetning, producering och delgivning. Du kommer även själv att planera samt genomföra uppdrag när inte inhämtningsledaren är närvarande. Du stödjer arbetet på gruppen genom att vara involverad i gruppens samtliga uppgifter allt ifrån upprättande av grupperingsplats, planering av inhämtning, inhämtning, bearbetning och delgivning

Som underrättelseofficer så kommer du även behöva arbeta i rollen som truppförande officer och ta ansvar för verksamheten på plutonen. Detta genomför du genom att bedriva utbildning eller leda verksamhet av olika karaktär både i fält och på kasern.

Alla soldater och officerare på plutonen har tillikauppgifter som exempelvis förare, kulspruteskytt, signalist och sjukvårdare.

Generella krav för anställning:
 • Specialistofficersutbildning med inriktning Underrättelsetjänst.
 • Fullgod korrigerad syn och färgseende.
 • Goda Kunskaper inom Office Paketet
 • Svenskt medborgarskap.
 • Godkänt betyg från värnplikt, GMU eller GU.
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.
 • Godkänd säkerhetsprövning.
 • Prognos att klara Nivå 3 KPK3 fysiska tester inom 6 månader.
Meriterande är:
 • Nationell-/Utlandstjänst inom underrättelsetjänst.
 • B, BE, C alt. CE-körkort.
 • Militära förarbevis TGB16 eller TGB14 (GW)
 • Utbildningar i drift och säkerhet kring el-system.
 • Akademisk utbildning.
Dokument att bifoga ansökan:
 • Personligt brev med beskrivning av dig själv
 • CV med referenser
 • Gymnasiebetyg
 • Högskole-, universitetsbetyg eller annan eftergymnasial utbildning
 • Annan meriterande utbildning/kompetens/erfarenhet
 • Körkort och militära förarbevis
 • Militärt vitsord/omdöme från värnplikt/GU/GMU eller GSS-tjänstgöring.
 • Betyg/omdöme från internationell tjänstgöring
 • Tjänstgöringsintyg om du idag är anställd inom Försvarsmakten.
Tillträde: Måndag V.32 2019

Lön: Individuell lönesättning enligt Försvarsmaktens avtal.

Typ av anställning: Tillsvidareanställning

Ansökningsprocessen: Du får e-post som bekräftelse på att vi har mottagit din ansökan. Därefter kommer vi att gå igenom ansökningshandlingarna och kalla lämpliga kandidater till intervju och tester preliminärt v.7 under våren 2019.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vid frågor om tjänsten kontakta oss på: k3-32undbat-1tuav@mil.se

Vi vill senast ha din ansökan den 20:e Januari 2019.

Fackliga representanter:
Alla ATO K 3

Tele: 0505-451000.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livregementets husarer, K 3, har lätta, snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en lätt bataljon och en underrättelsebataljon. Den lätta bataljonen är ett snabbinsatsförband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser med stöd av avancerad teknik, förband på marken och obemannade luftfarkoster, UAV. Vid K 3 finns dessutom Försvarsmaktens överlevnadsskola, FÖS, samt Örebro/Värmlandsgruppen som ansvarar för utbildning av hemvärnsförband i Örebro och Värmlands län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga