Försvarsmakten · Publicerad 24 dec 2019

Har du några års erfarenhet som mekaniker? Har du ett allmänt teknikintresse och erfarenhet av ytbehandling och lackering? Då kan du vara den mekaniker vi söker till Markverkstad Skaraborg med placering i Karlsborg.

Vad kan vi erbjuda dig

Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ta eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella med det privata.

Markverkstäderna (MvE) är en enhet med cirka 800 medarbetare, som har verksamhet på 21 orter inom Sverige. MvE lämnar tekniskt systemstöd och utför huvudsakligen underhåll på Försvarsmaktens markmateriel och flygbasmateriel men har även externa kunder. Detta innebär underhåll i form av tillsyner, modifieringar och inte minst reparationer. Även tillverkning och demontering/skrotning ingår i Markverkstädernas uppdrag.

Du kommer tillhöra Markverkstad Skaraborg som är en enhet inom Försvarsmaktens Tekniska Skola, FMTS, med ca 100 medarbetare. Vi bedriver verksamhet i Karlsborg och Såtenäs.

Arbetsuppgifter

Som mekaniker/lackerare arbetar du huvudsakligen med felsökning, reparation och underhåll av olika typer av fordon, i detta fall lättare fordon, och dess system som används inom Försvarsmakten, t ex personbilar, lättare terrängbilar. Arbetet innebär både förebyggande och avhjälpande underhåll samt modifiering utifrån fastställda underlag. Då tjänsten är en delad ingår också ytbehandling av träemballage, stålkonstruktioner och fordonsdetaljer.

Kvalifikationer
 • Du har lägst två- eller treårig gymnasieutbildning inom fordonsteknik, inriktning fordon eller annan utbildning/kompetens förvärvad genom yrkeserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
 • Erfarenhet från verkstadsrelaterat arbete, gärna som mekaniker, alternativt erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • B-körkort
Meriterande
 • Erfarenhet inom ytbehandling eller lackering
 • Tidigare arbetslivserfarenhet som mekaniker med lätta fordon
 • Erfarenhet av arbete med Försvarsmaktens materiel och fordon
 • Erfarenhet av arbete med fordonsdiagnos och fordonselektronik.
 • Försvarsmaktens mekanikerutbildning på något fordonssystem alternativt systemteknikerutbildning
 • Truck/hjullastarutbildning
 • Traversutbildning
 • C, CE körkort
 • Datorvana med kunskaper i word och excel
Personliga egenskaper

Du är kvalitetsmedveten, arbetar bra självständigt likväl som i grupp. Som fordonsmekaniker är du strukturerad, beslutsam samt gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Vidare är du flexibel och kan med lätthet ställa om ditt fokus och anpassa dig i en föränderlig miljö.

Vi söker dig som har en positiv attityd till arbetet och verksamheten. Vi arbetar för en jämnare könsfördelning och ser gärna kvinnliga sökanden.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tjänsten är en civil befattning som inleds med 6 månaders provanställning. Flexibla arbetstider kan komma att tillämpas.

Vid frågor kring tjänsten ber vi dig kontakta sektionschef Mikael Johansson 070-9908966

Fackliga representanter kontaktas via tfn 035-266 20 00

SACO: Bengt Blom

OFR-S: Fredrik Nordahl

SEKO: Gerard Woll

OFR-O: Anders Norén

Vi vill ha din ansökan senast 31 januari.

Din ansökan ska innehålla CV samt ditt ansökningsbrev där du motiverar varför just du är rätt person för denna befattning.

Du är varmt välkommen med din ansökan!

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga