Försvarsmakten · Publicerad 22 aug

Beskrivning av förbandet

Särskilda operationsgruppen (SOG) är kärnförbandet inom Försvarsmaktens specialförband och lokaliserat i Karlsborg. SOG´s främsta egenskaper är hög kvalitet, hög tillgänglighet, stor rörlighet, flexibilitet och anpassningsförmåga. Vi strävar efter enkelhet såväl i planering som i genomförande, oförutsägbarhet genom okonvetionella och flexibla metoder samt målmedvetenhet, precision och beslutsamhet i genomförandet.

Vi har högkvalitativ, uppgiftsanpassad och lätt utrustning för att kunna ha stor rörlighet, såväl strategiskt som taktiskt och för att kunna lösa uppgifter som de reguljära förbanden av olika orsaker inte har möjlighet att lösa.

Särskilda operationsgruppens primära uppgifter är strid, underrättelseinhämtning och militärt stöd. SOG har hög tillgänglighet med särskild uttagen personal med stor operativ erfarenhet samt med hög utbildnings och träningsnivå.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som fysioterapeut vid Särskilda operationsgruppen (SOG) kommer du att arbeta med övriga professioner vid Försvarshälsan samt ha ett nära samarbete med annan personal vid förbandet. Du ansvarar för att självständigt planera, leda och genomföra undersökningar/behandling samt är en del i rehabiliteringen av patienter. Huvuddelen av arbetstiden kommer vara klinsikt arbete men innefattar även preventivt arbete i form av utbildning, information, tester och uppföljning av individers fysiska status.

Arbetstiden är till största delen förlagd dagtid måndag-fredag, men kvälls- och helgtjänst kan förekomma. Tjänsten är placerad vid SOG´s inbyggda Försvarshälsa.

Krav:

Svensk medborgare

Legitimerad fysioterapeut

OMT steg 1

Minst 5 års yrkeserfarenhet som fysioterapeut

Körkort lägst klass *B

Meriterande:

Utbildning och erfarenhet av idrottsmedicin

Erfarenhet av idrottsskador

Utbildad i akupunktur behandling

OMT steg 2

Erfarenhet av att leda grupper i utbildning och träning

Erfarenhet av datajournalsystem

Tidigare militär erfarenhet

Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet såsom:
  • god organisations- och samarbetsförmåga
  • flexibilitet
  • stresstålighet
  • noggrannhet
  • förmåga att arbeta självständigt under eget ansvar
Övrigt

Internutbildning kommer att genomföras.

Tillträde mm

Tillträde tidigast från 2017-01-01 eller enligt överenskommelse. 6 månaders provanställning tillämpas.

Upplysningar om befattningen kan lämnas av:

Kontakta SOG, sog@mil.se att. Fysioterapeut

Ansökan

Med ansökan skall CV, personligt brev och foto bifogas. Andra intyg/bevis motsv. som styrker erfarenheter/kompetenser som sökande vill åberopa må bifogas. Rekryteringsprocessen kommer att omfatta flertalet intervjuer, tester mm.

Sista datum för ansökan:

2016-10-02

Försvarsmaktens specialförband är en militärstrategisk resurs som ökar antalet möjliga handlingsalternativ. En insats med specialförbanden kännetecknas av hög effekt på säkerhetspolitisk nivå. Det kan till exempel handla om att frita eller rädda svenska medborgare i internationell tjänst eller inhämta underrättelser. Inom specialförbanden eftersträvar vi enkelhet i såväl planering som genomförande, oförutsägbarhet genom okonventionella metoder samt målmedvetenhet, precision och beslutsamhet. Beredskapen är hög och personalen är särskilt uttagen, utbildad och utrustad för att klara sina uppgifter.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes
+ Läs mer om jobbet
Om företaget