Försvarsmakten · Publicerad 6 juni

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Taktisk UAV rekryterar nu hjälpmekaniker för tjänstgöring vid TUAV plutonen. Befattning: soldat inom flygteknisktjänst kopplad till UAV 03 systemet. Utbildning till hjälpmekaniker görs på K3 under våren 2018. Flygunderhållsgruppen genomför klargöring samt underhåll på UAV 03 systemet. Gruppen leds av utbildade flygtekniker. Vid TUAV-pluton finns även pilotgrupp och inhämtningsgrupp som utför flygtjänst och inhämtning. Som hjälpmekaniker krävs god teknisk förståelse samt intresse för teknik.

Som hjälpmekaniker vid TUAV-pluton har Du har tillika uppgifter som soldat, däri ingående exempelvis förare, kulspruteskytt, signalist och sjukvårdare.

Utlandstjänst kan komma att bli aktuell.

Generella krav för anställning
Svenskt medborgarskap
Godkänd GMU/värnplikt
B-Körkort
Godkända fys-resultat.

Meriterande kvalifikationer
C-körkort
Läst flygtekniskt gymnasium eller motsvarande Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Dokument att bifoga ansökan
Personligt brev med beskrivning av dig själv
CV med referenser
Körkort och militära förarbevis
Militärt vitsord/omdöme från värnplikt- eller GSS-tjänstgöring
Betyg/omdöme från internationell tjänstgöring

Ansökningsprocessen
Intervju och tester sker under hösten 2018.

Facklig kontakt
Tel: 0505-45 10 00 (vxl)
Mail: ATO-K3@mil.se

Vid frågor om tjänsten kontakta oss på: k3-32undbat-1tuav@mil.se

Vi vill senast ha din ansökan den 2018-08-05.

Sökande förband/enhet: Livregementets husarer K3, 32 Underrättelsebataljonen, 320.Skvadron

Beskrivning av enheten: Se www.forsvarsmakten.se/k3

Placeringsort: Karlsborg

Tillträde: Efter överenskommelse.

Lön: Individuell lönesättning enligt Försvarsmaktens avtal.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livregementets husarer, K 3, har lätta, snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en lätt bataljon och en underrättelsebataljon. Den lätta bataljonen är ett snabbinsatsförband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser med stöd av avancerad teknik, förband på marken och obemannade luftfarkoster, UAV. Vid K 3 finns dessutom Försvarsmaktens överlevnadsskola, FÖS, samt Örebro/Värmlandsgruppen som ansvarar för utbildning av hemvärnsförband i Örebro och Värmlands län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget