Försvarsmakten · Publicerad 12 sept

31. Bataljon är en lätt skyttebataljon med luftburen förmåga. Bataljonens soldater är jägaruttagna med mycket hög fysisk och psykisk uthållighet. Bataljonens huvuduppgift är strid till fots på djupet av motståndarens gruppering.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som soldat på bataljonens kontinuerligt tjänstgörande manöverskvadron är du en del i bataljonens förmåga till avsutten strid. Som jägarsoldat på 311 skvadron kommer du att ingå i en grupp och lösa uppgifter både enskilt med gruppen men även i plutons- och skvadrons ram. Tjänsten är fysiskt krävande och du förväntas kunna ta hand om dig själv under påfrestande förhållanden. Striden bedrivs under längre tid på stora djup bakom fiendens linjer. Du kommer även att utbildas på plutonens vapensystem, fordon och sambandssystem. Fortlöpande under din tjänstgöring genomförs utbildningar och det finns goda möjligheter att utvecklas som soldat.

Skvadronen
311. skvadron är 31. Bataljons kontinuerligt tjänstgörande skytteskvadron. Skvadronen består av tre skytteplutoner, en stab- och trosspluton med spanings-, prickskytte- och UAV-förmåga samt en granatkastarpluton. Skvadronen utvecklas likt övriga bataljonen mot luftburen förmåga.

Vem är du?
Du som soldat är disciplinerad och tål en hög arbetsbelastning. Du har en god attityd till att alltid vilja lösa uppgifter oavsett förutsättningar - under hög press. Du tar ansvar för din egen fysiska status och vill ha ett utmanande arbete. Din sociala förmåga gör att du även trots yttre påfrestningar fungerar bra i din grupp.

Förbandets särart är luftburen förmåga vilket medför särskilda krav på träning, mentalitet och fysisk förmåga att kunna verka i fält under längre tid utan tillgång till bekvämligheter som fordon och tält.

Krav
  • Svenskt medborgskap
  • Godkänd grundutbildning och befattningsutbildning: GMU+BFU eller värnplikt
  • Minst 12 månaders väl vitsordad tjänstgöring som soldat i FM
  • Uppfyller bataljonens fyskrav
  • Godkänd registerkontroll
Önskvärda kvalifikationer
  • Tidigare erfarenhet av jägar- och markstridsförband
  • Relevanta förarbevis
  • Utbildning i relevanta vapen- och sambandssystem
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsform Anställningen är tidsbegränsad och varar i sex till åtta år med möjlighet till förlängning på ytterligare fyra år
Arbetsort Karlsborg
Tillträde Enligt ök
Lön Individuell lön

Dokument att bifoga ansökan
Personligt brev
CV med referenser
Betyg från internationell tjänstgöring
Annan meriterande utbildning/kompetens/erfarenhet

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av
Emma Svensson S1 31.Bataljon
vxl.0505-45 10 00, K3-31Bat-S1@mil.se

Facklig representant
Officersförbundet, Mats Jansson, 0505-45 10 00
SEKO, Kenny Hägg, 0505-45 10 00
OFR/S, Britt-Marie Johansson, 0505-45 10 00

Välkommen med din ansökan senast 2016-10-18

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livregementets husarer, K 3, har lätta, snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en lätt bataljon och en underrättelsebataljon. Den lätta bataljonen är ett snabbinsatsförband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser med stöd av avancerad teknik, förband på marken och obemannade luftfarkoster, UAV. Vid K 3 finns dessutom Försvarsmaktens överlevnadsskola, FÖS, samt Örebro/Värmlandsgruppen som ansvarar för utbildning av hemvärnsförband i Örebro och Värmlands län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga