Försvarsmakten · Publicerad 4 sept 2019

Yrkesinformatör till Livregementets Husarer, K 3

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Gillar du att nätverka, prata med människor och vill inspirera fler att söka sig till Försvarsmakten?

Då är tjänsten som yrkesinformatör rätt för dig! Här erbjuds du ett dynamiskt arbete med evenemang, mässor och skolor som några av dina arbetsplatser. Din uppgift är att dela med dig av dina egna erfarenheter om vad du upplevt inom Försvarsmakten genom föredrag och dialog. Placeringsort är Karlsborg men jobbet innebär mycket resande i Örebro- och Värmlands län och du kommer även delta vid nationella mässor och events. Du deltar också under antagningsprövningar på Rekryteringsmyndigheten där du stödjer och pratar med de sökande. Helgtjänst är en naturlig del i ditt jobb.

Kvalifikationer
  • Svensk medborgare
  • Genomförd militär grundutbildning motsvarande minst GMU eller värnplikt med godkänt resultat de senaste fem åren.
  • Körkort B
Meriterande kvalifikationer
  • Tidigare eller pågående anställning i Försvarsmakten
  • Tidigare erfarenhet av rekryteringsbefrämjande arbete inom Försvarsmakten
  • God förmåga och kunskap inom sociala medier
  • God kännedom om det kontaktytor som svarar mot Försvarsmaktens målgrupp
Personliga egenskaper

Vi söker dig med militär erfarenhet som är utåtriktad, social och anser dig vara en god ambassadör för Försvarsmakten. Rollen som yrkesinformatör innebär att du behöver vara kommunikativ, tycka om interaktion och har lätt att skapa förtroende hos människor du möter. Du är en lagspelare som också kan ta mycket egna initiativ. Som tjänstgöring i en insatsorganisation krävs god fysisk förmåga samt hög stresstålighet. Vi söker dig som är driftig, tar egna initiativ och inte har några problem att även hjälpa till att utveckla och planera vår verksamhet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Typ av tjänst: Kontinuerligt tjänstgörande soldat (GSS/K) med provanställning på 6 månader.

Befattningen är placerad vid regementsstaben/G9, på Livregementets Husarer K 3.

Du anställs på kommunikationsavdelningen och leds av rekryteringskoordinatorn men samarbetar även med resten av kommunikations- samt personalavdelningen.

Tillträde sker enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Rekryteringskoordinator Catrine Halvardsson, tfn 0505-451000 eller HR-generalist Emma Svensson tfn 0505-451000 alternativt via mail, k3-rekrytering@mil.se

Facklig kontaktperson K 3

OFR/O Eva Härnqvist 0505 45 10 00

Välkommen med din ansökan senast 2019-10-06. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livregementets husarer, K 3, har lätta, snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en lätt bataljon och en underrättelsebataljon. Den lätta bataljonen är ett snabbinsatsförband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser med stöd av avancerad teknik, förband på marken och obemannade luftfarkoster, UAV. Vid K 3 finns dessutom Försvarsmaktens överlevnadsskola, FÖS, samt Örebro/Värmlandsgruppen som ansvarar för utbildning av hemvärnsförband i Örebro och Värmlands län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga