Försvarsmakten · Publicerad 12 okt 2020

Beskrivning av förbandet

Särskilda operationsgruppen (SOG) är kärnförbandet inom Försvarsmaktens specialförband och lokaliserat i Karlsborg. SOG´s främsta egenskaper är hög kvalitet, hög tillgänglighet, stor rörlighet, flexibilitet och anpassningsförmåga. Vi strävar efter enkelhet såväl i planering som i genomförande, oförutsägbarhet genom okonvetionella och flexibla metoder samt målmedvetenhet, precision och beslutsamhet i genomförandet.

Vi har högkvalitativ, uppgiftsanpassad och lätt utrustning för att kunna ha stor rörlighet, såväl strategiskt som taktiskt och för att kunna lösa uppgifter som de reguljära förbanden av olika orsaker inte har möjlighet att lösa.

Särskilda operationsgruppens primära uppgifter är strid, underrättelseinhämtning och militärt stöd. SOG har hög tillgänglighet med särskild uttagen personal med stor operativ erfarenhet samt med hög utbildnings och träningsnivå.

Beskrivning av enheten

Befattningarna ingår i en SB/IT grupp på förbandets underhållsenhet och leds där av en gruppchef. I gruppen ingår ett flertal tekniker/signalister där vissa har mer sambandsinriktning och andra mer IT-inriktning. Gemensamt för samtlig personal på SB/IT gruppen är att all personal skall vara beredda att lösa både sambands och IT uppgifter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består av drift, materielunderhåll och tekniskt systemstöd av sambands- och IT-system och dess ingående materiel. Arbetsuppgifterna kommer lösas tillsammans med övriga i gruppen men också enskilt.

Andra arbetsuppgifter inom logistik förekommer också, exempelvis genomföra transport/eskort och allmänt logistikt stöd vid övning eller insats.

Befattningens krav:

Svensk medborgare

Genomfört godkänd värnplikt alt GU

FM FysS tilläggskrav nivå 3

Körkort klass *B.

Meriterande:

Goda kunskaper inom Windows XP / 7 / Server 2008 och nätverksadministration

Kunskaper inom sambandsteknik HF/ VHF/ UHF

Kunskaper inom radio- och satkomteknik

Officersexamen

Goda kunskaper i engelska.

Körkort klass C*

Välvitsordad internationell tjänstgöring

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet såsom:
  • god social- och samarbetsförmåga
  • initiativförmåga
  • flexibilitet
  • stresstålighet
  • förmåga att tänka okonventionellt
  • noggrannhet
  • förmåga att arbeta självständigt under eget ansvar.
Övrigt

Tjänsten är öppen för sökande med eller utan officersexamen, sökande som saknar officersexamen erbjuds anställning som GSS/K. Intern utbildning kommer att genomföras vid förbandet.

Tillträde mm

Tidsbegränsad placering tidigast från 2021-06-01 eller enligt överenskommelse.

Upplysningar om befattningen kan lämnas av:

Kontakta SOG, sog@mil.se att: SB/IT

Ansökan

Med ansökan skall CV, personligt brev och foto bifogas. Rekryteringsprocessen kommer att omfatta flertalet intervjuer, tester mm.

Sista datum för ansökan:

2020-11-01

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga