Försvarsmakten · Publicerad 7 feb 2020

Beskrivning av förbandet

Särskilda operationsgruppen (SOG) är kärnförbandet inom Försvarsmaktens specialförband och lokaliserat i Karlsborg. SOG´s främsta egenskaper är hög kvalitet, hög tillgänglighet, stor rörlighet, flexibilitet och anpassningsförmåga. Vi strävar efter enkelhet såväl i planering som i genomförande, oförutsägbarhet genom okonvetionella och flexibla metoder samt målmedvetenhet, precision och beslutsamhet i genomförandet. Vi har högkvalitativ, uppgiftsanpassad och lätt utrustning för att kunna ha stor rörlighet, såväl strategiskt som taktiskt och för att kunna lösa uppgifter som de reguljära förbanden av olika orsaker inte har möjlighet att lösa. Särskilda operationsgruppens primära uppgifter är strid, underrättelseinhämtning och militärt stöd. SOG har hög tillgänglighet med särskild uttagen personal med stor operativ erfarenhet samt med hög utbildnings och träningsnivå.

Beskrivning av enheten

Tjänsten är placerad på underhållsenheten vid SOG. Enheten har ett brett spektrum av uppgifter där alla logistikens delfunktioner berörs.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Serviceman logistik svarar för drift och enklare underhållsåtgärder av förbandets lokaler och utbildningsanordningar samt stödjer övnings- och utbildningsverksamhet.

Beredd att:
  • genomföra transporter (med bil, lastbil eller buss)
  • ge allmänt logistikt stöd vid övning eller insats
  • framföra FM-båt under utbildning/övning
  • arbeta med hjullastare, truck och teleskoptruck
Arbetsuppgifterna för serviceman logistik kan ibland vara mycket skiftande, vi söker därför en flexibel person med serviceinriktad inställning, även om arbetsuppgifterna ibland ligger utanför de ordinarie.

Resor i tjänsten/tjänstgöring på annan ort under kortare perioder kommer att genomföras samt utlandstjänst under kortare perioder kan förekomma.

Befattningens krav

Svensk medborgare

Körkort klass *B

Uppfylla medicinska kraven för behörighet tung lastbil/buss (enligt Transportstyrelsen)

Meriterande

Arbetslivserfarenhet och/eller utbildning inom områdena teknik, bygg eller transport.

Körkort klass C, D, BE eller CE

ADR - behörighet

Truckkort

Förarbevis hjullastare

Militär grundutbildning/värnplikt

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet såsom:
  • flexibilitet
  • god social- och samarbetsförmåga
  • initiativförmåga
  • noggrannhet
  • förmåga att arbeta självständigt under eget ansvar.
Övrigt

Intern utbildning kommer att genomföras vid förbandet.

Tillträde mm

Tillsvidare placering tidigast från 2020-08-11 eller enligt överenskommelse. 6 månaders provanställning tillämpas.

Upplysningar om befattningen kan lämnas av

Kontakta SOG, sog@mil.se att: "Serviceman"

Ansökan

Med ansökan skall CV, personligt brev och foto bifogas, ev. andra intyg, vitsord, mm som sökande vill åberopa må bifogas. Rekryteringsprocessen kommer att omfatta flertalet intervjuer, tester mm.

Sista datum för ansökan

2020-03-15
Särskilda operationsgruppen är en strategisk resurs som leds av chefen för specialförbandsledningen. All personal är särskilt uttagen, utbildad och utrustad för uppgifter som de konventionella förbanden inte kan lösa. Särskilda operationsgruppen kan verka i riskmiljöer som ställer högre krav än vad som normalt kan accepteras. Förbandets primära uppgifter är strid, underrättelseinhämtning och militärt stöd.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga