Försvarsmakten · Publicerad 7 sept

Beskrivning av förbandet

Särskilda operationsgruppen (SOG) är kärnförbandet inom Försvarsmaktens specialförband och lokaliserat i Karlsborg. Förbandets sjukvårdsorganisation levererar högkvalificerad sjukvård i alla miljöer från skadeplats till sjukhus. SOG har förmåga till omedelbart omhändertagande på skadeplats och livräddande kirurgi med efterföljande intensivvård under fältmässiga förhållanden. Förbandet kan genomföra intensivvårdstransporter i fordon och andra plattformar före och efter kirurgi.

Läs mer: Särskilda operationsgruppen

Beskrivningen av enheten

Tjänsten är placerad på förbandets traumateam (SOST) som ingår i förbandets sjukvårdsorganisation. Teamet leds av en militär chef. Miljön som teamet arbetar i kan vara i tält, byggnad eller "sådan miljö/plattform som uppgiften kräver". Miljöerna kommer ibland att vara svårare/mycket svårare att genomföra kirurgi i än i civil miljö. Teamets utrustning håller hög kvalité och motsvarar den som finns på moderna sjukhus med skillnaden att den är lättare och portabel.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Läkaren kommer att arbeta i ett operationslag tillsammans med sjuksköterskor. Läkaren på teamet har det medicinska ledningsansvaret och är traumaledare.

samt vara beredd:
  • understödja annan medicinsk personal vid förbandet
  • understödja vid skadeplats
  • stödja planering och genomförande av utbildning/träning av SOG sjukvårdsorganisation
Upprätthålla egen förmåga att stödja förbandets verksamhet med kvalificierad sjukvårdskompetens genom att bedriva upp till 50 % av arbetstiden med klinisk tjänstgöring. Den dagliga verksamheten vid förbandet kommer bl.a. att sträcka sig från, att bli skickligare som team i att omhänderta/operera skadad till att förbättra sina personliga militära färdigheter. Intern och extern sjukvårds- och militär utbildning kommer att genomföras.

Krav:

Svensk medborgare

Legitimerad läkare med någon av följande specialistinriktningar:
  • allmänkirurgi
  • ortoped
  • intensivvård
Genomförd och godkänd värnplikt alt GMU (eller motsvarande utbildning)

Körkort lägst *B

Meriterande:

Minst 5-års erfarenhet av klinsk tjänstgöring

Erfarenhet av:
  • Randutbildning inom kärl, thorax, neurokirurgi
  • Arbete på IVA eller traumaenhet
Genomförd utlandstjänst som läkare

Genomförd officer eller reservofficers utbildning

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet såsom:
  • flexibilitet och anpassningsförmåga
  • god samarbetsförmåga
  • initiativförmåga
  • stresstålighet
  • noggrannhet
  • förmåga att arbeta i och för ditt team
Tillträde mm

Tidsbegränsad placering tidigast från 2018-06-01 eller enligt överenskommelse.

Upplysningar om befattningen kan lämnas av:

sog@mil.se (att. Personalsektionen - SOST)

Ansökan

Med ansökan skall CV, personligt brev, foto samt ev. vitsord från internationell tjänst bifogas. Andra intyg/bevis må bifogas.

Sista datum för ansökan:

2017-11-05
Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga