AAK Sweden AB · Publicerad 21 sept 2020

Vi söker nu ett flertal Underhållsmekaniker till Karlshamn

AAK utvecklar och erbjuder vegetabiliska oljor av hög förädlingsgrad i nära samarbete med våra kunder, för att på så sätt skapa förutsättningar för bestående affärsresultat. Detta åstadkommer vi genom vår djupgående expertis inom oljor och fetter i livsmedelsapplikationer, vårt stora utbud av råvaror samt vår breda processkapacitet.

Vår unika kundgemensamma produktutveckling kombinerar våra kunders kompetens och kunskap med våra egna kapaciteter och synsätt. Det ger oss möjlighet att utveckla lösningar på kundspecifika behov inom många industrier – däribland choklad och konfektyr, bageri, mejeri, växtbaserade livsmedel, barnmat, foodservice och kosmetik.

Vår beprövade expertis är baserad på mer än 140 års erfarenhet inom oljor och fetter. Vårt huvudkontor finns i Malmö. AAK har fler än 20 produktions- och kundanpassningsanläggningar, försäljningskontor i fler än 25 länder och fler än 3.800 anställda som arbetar engagerat med att skapa innovativa och värdeskapande lösningar för våra kunder.

We are AAK – The Co-Development Company

Vår anläggning i Karlshamn är en multifabrik. Här finns företagets alla verksamhetsområden representerade. Svenskodlad raps är en viktig råvara medan ett stort antal olika vegetabiliska fetter skeppas direkt till fabriken i Karlshamn från odlarländerna i Europa, Asien, Afrika och Amerika. Norden är en viktig hemmamarknad medan specialprodukter exporteras från Karlshamn över hela världen.

Om tjänsten
Vi söker nu ett flertal Underhållsmekaniker till vårt Mekaniska underhåll.

Avdelningen ingår i vår Underhållsavdelning som ansvarar för driftsäkerhet och utveckling av anläggningens teknik och fastigheter. I underhållsavdelningen ingår fem avdelningar; Mekaniskt underhåll, El & Instrument, Automation, Fastighet samt Teknisk konstruktion.

Som Underhållsmekaniker hos oss kommer du att ställas inför många spännande och utmanande uppgifter. Du tillhör ett team som ansvarar för reparation & underhåll samt förbättringsarbete på vår produktionsutrustning. På så vis kommer du bidra till rätt kvalité i verksamheten med syftet att nå våra verksamhetsmål inom miljö-, leverans- och kvalitet.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som Underhållsmekaniker är:
 • Utföra planerat underhåll.
 • Akut avhjälpande underhåll
 • Aktivt delta i ständigt förbättringsarbete.
 • Uppföljning av arbete i underhållsystem (SAP).
 • Initiera beställning av material och reservdelar enligt rutin.
 • Medverka i haveri- och riskanalyser.
Höga krav ställs på förmåga till felsökning och problemlösning vid behov. Du blir en viktig del i teamet och en förutsättning för att vi tillsammans når avdelningens mål.

Din placeringsort är Karlshamn och du kommer att rapportera till avdelningschef för Mekaniskt underhåll. Tjänsten är tillsvidareanställning och arbetstidens förläggning är dagtid där beredskap ingår.

Vem är du?

Erfarenhetsbakgrund:
Vi söker dig som har gymnasiekompetens inom teknik/natur eller motsvarande. Du har goda kunskaper inom teknik och maskin. För att lyckas i rollen tror vi att du har några års erfarenhet från liknande arbete Underhållsmekaniker, gärna inom process- eller tillverkningsindustri.

Du har kunskaper i word och excel och vi önskar även att du har erfarenhet av att arbeta i underhållssystem, gärna SAP.

Följande kvalifikationer och certifikat ses som meriterande:
 • Utbildningsbevis Heta arbeten
 • Truckkörkort min A1-4
 • Travers kort
 • Grundläggande kunskaper i underhållssystemet SAP
 • Ritningsläsning
 • Felsökning styr & reglering
 • Behärska MIG, elsvetsning och Tig-svetsning
 • Kunskaper inom mekanik, pneumatik, hydraulik
 • Kunskaper inom elektronik
 • Maskinbearbetning (svarvning/fräsning)
 • Erfarenhet av att arbetamed plattvärmeväxlare, separatorer, förpackningsutrustning och diverse transportörer (transportband, elevatorer, kedjetransportörer o.dyl.)
 • Lean Produktion, antingen genom utbildning eller yrkeserfarenhet
Personliga förmågor:
Vi söker en Underhållsmekaniker som är noggrann, strukturerad och som är bra på att planera och organisera sitt arbete. Som person har du positiv attityd, god initiativförmåga och är nyfiken.

Du har förmågan att vara flexibel och att snabbt kunna växla mellan att se helhetsperspektiv och gå ner på detaljnivå. Du har ett intresse av att utveckla arbetssätt och teknik. Du är angelägen om att nå resultat och att hålla deadlines med hög kvalitet i ditt arbete. Du har ett utvecklat säkerhetstänk både vad gäller såväl personlig säkerhet som processäkerhet.

Är du också ödmjuk, prestigelös och gillar att arbeta i team, kommer du att bli en viktig kugge hos oss.

Hos oss står initiativ, innovation, förbättringar och teamwork i fokus!

Kontaktperson
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta vår chef för Mekanist underhåll, Patric Jönsson på telefon 0734-445054 eller via mail patric.jonsson@aak.com

Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR Business partner Anna Karin Nilsson på telefon 0454-823 27 eller via mail anna-karin.nilsson@aak.com

Ansök med CV, samt ett personligt brev som förklarar varför du är rätt person för denna tjänst senast den 4 oktober 2020. Notera att ansökningar inte tas emot via e-mail.

Vi har gjort vårt val av kanaler för denna rekrytering och undanber oss vänligen att kontaktas av säljare, rekryteringsbyråer eller bemanningsföretag.

AAK prohibits discrimination on the basis of race, color, sex, sexual orientation, age, national origin, physical or mental disability, religion, veteran status, and any other class of individuals protected from discrimination under state or federal law in any aspect of the access to, admission, or treatment of students in its programs and activities, or in employment and application for employment.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
4 okt 2020
Ort
Karlshamn
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga