BAE Systems AB · Publicerad 16 okt

För ett konsultuppdrag hos BAE Systems söker vi nu en Kvalitetsingenjör till produktområdet ammunition och produktion.
Vi söker dig som vill vara med och utveckla samt utvecklas inom området med huvudinriktning på kvalitetsstyrning av köp och produktion.
Uppdraget förväntas starta under hösten 2017 och pågå under 6 månader med möjlighet till förlängning.

Urval och intervjuer sker löpande, du är därför välkommen att skicka in din ansökan redan idag!

Arbetsuppgifter

I nära samarbete med BAE Systems inköpare och konstruktörer säkerställer du att leverantörerna har förstått och arbetar på så sätt att kraven kan uppfyllas. Du har en central roll i kvalitetsarbetet och kommer dagligen ha kontakt med ett stort antal människor, såväl internt som externt. Du arbetar i projektform och har många projekt parallellt.

En stor del av din vardag innebär att på olika sätt arbeta för att säkerställa ställda kvalitetskrav på köpta artiklar/produkter, vilket exempelvis innebär att:
  • Föra dialog med svenska såväl som internationella leverantörer i alla typer av kvalitetsfrågor
  • Driva ärenden och avvikelserapportering till beslut och genomförande av åtgärder
  • Bevaka befintliga leverantörers prestation i syfte att tidigt identifiera negativa trender och sätta in korrigerande åtgärder
  • Genomföra kvalitetsuppföljningar i produktionen
  • Agera sammanhållande för framtagning av kontrollplaner
  • Vara stödjande vid framtagning av produktionsdokumentation
  • Följa upp och åtgärda för att uppnå rätt kvalitet på inköp
  • Planera och genomföra First Article Inspections internt och externt
  • Analysera, utvärdera och rapportera kvalitetsverksamhet.
Rollen innefattar resor till leverantörer och kunder, mestadels inom Sverige men även inom och utanför Europa.

Utbildning/erfarenhet

Vi ser gärna att du som söker har högskoleutbildning med teknisk inriktning, kompletterad med någon kvalitetsutbildning samt 2-3 års tidigare erfarenhet av kvalitetsarbete inom tillverkande industri.
Som person har du pondus, är analytisk, drivande och kravställande. Du har ett systematiskt och strukturerat arbetssätt, samt god förståelse för helheten och för komplexa tekniska system. Då tjänsten innebär många kontakter hos såväl kunder som leverantörer ställer vi även höga krav på struktur, samarbetsförmåga och flexibilitet. Du har goda kunskaper i såväl svenska som i BAE Systems koncernspråk engelska, i både tal och skrift.

Förmåner

Konsultrollen passar dig som på kort tid vill skaffa dig bred erfarenhet. Vi erbjuder dig chansen att arbeta på populära arbetsplatser med välkända varumärken där du kan utveckla din kompetens och bredda ditt CV. Du kommer att trivas som konsult om du söker en värld av spännande uppdrag och nya kontaktnät. Vid din sida har du din konsultchef som agerar bollplank och stöttar dig i att lyckas på dina uppdrag.
Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet sociala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension samt företagshälsovård.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
BAE Systems är ett globalt försvars-, flyg- och säkerhetsföretag som ligger i försvarsteknologisk framkant och som sysselsätter runt 85 000 människor världen över. Produkterna och tjänsterna omfattar luft, mark och sjöstridskrafter, liksom avancerad elektronik, säkerhet, informationsteknik och supportjtänster. I Karlskoga arbetar ca 320 personer.

Hos BAE Systems i Karlskoga får du chansen att arbeta i ett globalt företag inom försvarsindustrin där vi hela tiden utmanar oss själva med ett mål i sikte- att vara bäst i världen. Som anställd ho oss får du stöd att möta dina utmaningar på bästa sätt. Vi är en del av en stor koncern vilket skapar globala möjligheter som resor och internationella erfarenheter. Vi vill att du ska trivas både på och utanför jobbet. Därför satsar vi på områden som bodrar till att du kan hitta en god balans i livet.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
19 nov
Ort
Karlskoga
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Kontakt
Mejla Karin Stjernqvist
Rekryteringen hanteras av
Poolia