BAE Systems Bofors AB · Publicerad 5 feb 2020

Har du en passion och fallenhet för hårdvarunära programmering i C/C++ och söker ett omväxlande arbete där du ofta är med hela vägen - från kundkrav, utvecklingsfas, tester i labb till slutgiltigt test på skjutfältet. Kanske har du tröttnat på korta punktinsatser som konsult och vill arbeta långsiktig med kvalitet som yttersta mått. Här välkomnas du till en högteknologisk vardag där du kommer få möta teknik av yttersta klass!

Intressanta nyutvecklingsprojekt, omfattande renoveringsprojekt och helt nya teknologisprång pågår dagligen hos BAE Systems Bofors. Som mjukvaruutvecklare ställs du inför intressanta utmaningar - hur ska till exempel det allra senaste på marknaden kunna möta och integreras med 20 år gammal teknik. Sådana frågor, och mycket annat, kommer du självständigt och tillsammans med ditt team att ställas inför i den här tjänsten.

Till avdelningen för programvaruutveckling söker BAE Systems Bofors med hjälp av AxÖ Consulting en mjukvaruutvecklare inom inbyggda system. Här kommer du jobba i ett team som består av mjukvaruutvecklare och testare med blandad bakgrund och erfarenhet.

BAE Systems Bofors erbjuder

BAE Systems Bofors är en del av en stor koncern vilket skapar globala möjligheter och internationella erfarenheter. Som anställd erbjuds du program för personlig utveckling och löpande utbildning. Om du är i början av karriären med behov av stöttning, tilldelas du från första dagen en senior mentor som du kan bolla utmaningar och idéer med. Helt enkelt för att du ska ha möjligheten att lyckas i ditt arbete. Du blir en del av BAE Systems dynamiska och utvecklande miljö och kommer ha ett nära samarbete med utveckling av våra produkter, men också ha många andra kontaktytor både internt och externt.

Arbetsbeskrivning

Rollen som programvaruutvecklare innefattar framförallt utveckling av realtidssystem i Linux. Bredden på tänkbara uppgifter är stor men handlar framförallt om programmering. Dagliga uppgifter är allt från styrsystem till att utveckla gränssnitt för olika pjässystem. Plattformen utgörs främst av Linux men även andra typer av varianter förekommer.

Dina främsta arbetsuppgifter kommer vara att utveckla programvara i C/C++, att delta vid utveckling på någon av våra Linuxbaserade plattformar, driftsätta operativsystem på nya hårdvaruplattformar eller genomföra tester av mjukvara.

Profilbeskrivning

Vi tror att du har högskole- eller civilingenjörsutbildning med inriktning mot programvaruutveckling eller innehar likvärdiga kunskaper. Vi är lika intresserade av dig som nyligen tagit din examen som dig med mångårig erfarenhet. Det viktigaste är att du har ett stort intresse för området och vill komma till BAE Systems Bofors och bidra till den framtida utvecklingen.

Teknikområdet som arbetsgruppen arbetar inom kräver främst goda kunskaper i C/C++ men erfarenhet av även andra programspråk, till exempel Ada är meriterande liksom erfarenhet av programmering i Linuxmiljö.

Som person är du drivande, nytänkande, strukturerad och tycker om att jobba i en kreativ miljö. Tjänsten kräver god initiativförmåga och en förmåga att samarbeta och kommunicera med andra människor. Således krävs goda kunskaper i svenska och koncernspråket engelska i både tal och skrift. Vi ser även positivt på kunskap och tidigare erfarenheter från försvarsindustrin.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt

Tjänsten innebär arbete som kan omfattas av försvarssekretess varför vi ställer krav på svenskt medborgarskap. Eftersom BAE arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökanden till den här tjänsten.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Tobias Björk, AxÖ Consulting, 0709-775100.

Varmt välkommen med din ansökan, urval sker löpande.

Fackliga kontaktpersoner

Anders Ek, Akademikerföreningen, 0586-733 323

Ronald Pirhi, Unionen, 0586-733606

Om BAE Systems Bofors

BAE Systems Bofors är en världsledande internationell högteknologisk koncern som utvecklarframtidens försvarssystem. Koncernen har fler än 84 500 anställda och representeras i Sverige av affärsenheterna Weapon Systems och Vehicles med verksamhet i Karlskoga, Örnsköldsvik, Stockholm.

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök: www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
28 feb 2020
Ort
Karlskoga
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT

Inga fler liknande jobb tillgängliga