BAE Systems Bofors AB · Publicerad 11 jan 2021

Här får du möjlighet att jobba såväl lokalt som internationellt i en tjänst med stor spännvidd. Vi erbjuder en bred tjänst med arbetsuppgifter inom såväl systemdesign, programmering och test som tekniskt expertstöd.

Arbetsuppgifter

Rollen som utvecklingsingenjör kommer innebära arbetsuppgifter som är normalt förekommande vid utveckling och framtagning av nya system, t.ex. systemering, utveckling/programmering, testning och dokumentation av resultat. Personen vi söker bör ha programmeringsbakgrund, tonvikten i tjänsten kommer dock initialt vara inriktad mot kravställning på högre systemnivå. De huvudsakliga arbetsuppgifterna kommer bland annat innebära:

Tillsammans med övriga i projektet ansvara för framtagning av kravställande underlag för kommande uppdrag.
 • Genomgång och definition av gränsytor
 • Prototypframtagning av gränssnitt
 • Framtagning av underlag för fortsatt arbete till implementationsfas
Medverka vid förvaltning av redan befintligt uppdrag
 • Tillse att kontakterna med Försvarets Materielverk (FMV) upprätthålls på ett tillfredsställande sätt.
 • Närvara vid möten, både nationella och internationella, i syfte att stötta FMV.
 • Genomföra implementation, test samt dokumentation inom redan befintligt förvaltningsuppdrag
 • Som ett led i arbetet med att ständigt sträva mot bättre kvalitet medverka till framtagning, införande och förbättring av testrutiner
Som utvecklingsingenjör hos BAE Systems Bofors AB kommer du att utgöra en del av flera projekt och inneha en viktig roll för att upprätthålla och säkerställa kvalitet på våra levererade produkter. Du blir en del av BAE Systems dynamiska och utvecklande miljö och kommer ha ett nära samarbete med utveckling av produkter inom landområdet, men också ha många andra kontaktytor både internt och externt.

Kvalifikationer
 • Teknisk akademisk utbildning
 • Flerårig erfarenhet ifrån liknande arbetsuppgifter såsom systemering, programmering samt testning.
 • För att lyckas väl i tjänsten behöver du ha ett stort intresse för struktur, processer och teknik.
 • Goda kunskaper i såväl svenska som koncernspråket engelska i både tal och skrift.
 • Råkar du ha kunskap i programmeringsspråket ADA är det ett extra plus men långt ifrån ett krav.
Du är en initiativtagande person som får saker att hända liksom kännetecknas av ett metodiskt och strukturerat angreppssätt. Vid tillfällen kommer du att representera företaget i nationella och internationella forum, förmåga till kommunikation och samarbete är därför viktigt.

Har du kunskaper och erfarenheter med dig ifrån försvarsindustrin är det ett extra plus men vi är lika intresserade av dig som kommer ifrån annan bransch.

Om BAE Systems Bofors

BAE Systems Bofors är ett högteknologiskt företag som utvecklar och integrerar vapensystem. Företaget har ca 420 anställda, samtliga är placerade i Karlskoga. Företaget har ett omfattande samarbete med underleverantörer både i närområdet och i övriga Europa. De huvudsakliga produkterna som tillverkas är artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition och fjärrstyrda vapensystem. Man tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget är en nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition.

Här får du stöd att möta dina utmaningar på bästa sätt. BAE Systems Bofors är en del av en stor koncern vilket skapar globala möjligheter och internationella erfarenheter. Som anställd erbjuds du program för personlig utveckling och utbildning om du har ambitioner att växa både på ett personligt och ett kompetensmässigt plan. BAE Systems vill att du ska trivas både på och utanför jobbet, därför satsar man på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet.

Information och ansökan

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. BAE System Bofors eftersträvar en jämnare könsfördelning och ser därför gärna kvinnliga sökande. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess som kräver svenskt medborgarskap och säkerhetsprövning gjord av myndighet. Företaget tillämpar provanställning.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontaktarekryteringskonsult Oskar Bernling på AxÖ Consulting; 073-915 70 61 eller oskar.bernling@axoconsulting.se

Fackliga kontaktpersoner: Ronald Pirhi, Unionen, 0586-733 606 Lina Björn, Akademikerföreningen, 0586-733 305.

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök: www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
7 feb 2021
Ort
Karlskoga
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
Utvecklare

Inga fler liknande jobb tillgängliga