Vishay Nobel · Publicerad 23 sept

Har du en utvecklad affärsförmåga och brinner för att göra rätt affärer, drivs av att leverera avancerade tekniska lösningar med hög kvalité och med bästa möjliga service? Har du goda ledaregenskaper och förmågan att entusiasmera dina medarbetare att tillsammans uppnå mål och resultat?

Vishay Nobel är ett svenskt världsledande företag inom processvägning och kraftmätning för flera olika marknader såsom offshore, process- och stålindustri. Genom sitt varumärke BLH Nobel, konstruerar och säljer de branschledande och innovativa lösningar.

Som Säljchef erbjuds du en spännande och utmanande roll med många internationella kontaktytor i ett trivsamt bolag där avancerad teknik står i centrum.

Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som Säljchef på Vishay Nobel arbetar du först och främst operativt i en säljande roll med eget säljdistrikt och det handlar om teknisk försäljning av avancerade produkter inom process- och kraftmätning. Det är ett självständigt arbete där du ansvarar för att arbeta relationsbyggande med nya och befintliga kunder i Sverige, Norge och Danmark inklusive agenter och distributörer i Europa.

I rollen ingår personalansvar för Sveriges säljteam bestående av tre säljingenjörer samt två personer på kundsupport. Din uppgift är att utveckla och driva lång- och kortsiktiga säljplaner för definierad marknad inklusive att fastställa mål och strategier för att maximera marknadspotentialen, försäljningsvolym och resultat enligt uppsatta affärsmål.

Huvudansvarsområden:
  • Ansvara för Sveriges säljteam och tillsammans uppnå försäljningstillväxt
  • Utforma försäljningsplaner och marknadsföringsaktiviteter
  • Se till marknadstrender och utvärdera konkurrenter
  • Förhandlingar och avtal
  • Utveckla och stärka strategiska kundrelationer och affärer
  • Motivera och utveckla underställd personal för att tillsammans nå företagets mål
Du ingår i ledningsgruppen och du rapporterar till Director för BLH Nobel.
I rollen ingår resor.

Utbildning/erfarenhet

Du har en högskole- eller civilingenjörsutbildning, är gymnasieingenjör eller har annan teknisk bakgrund med relevant erfarenhet.
Du har flera års erfarenhet av teknisk internationell försäljning och förhandling. Du besitter en mycket god teknisk förståelse och gärna med erfarenhet från branscher som industriell vägning, processtyrsystem, mät- eller givarinstrument.

Som person är du är engagerad och har en övertygande personlighet, med god förmåga att etablera och bibehålla starka relationer. Du är drivande och självgående med god kommunikationsförmåga och har en öppen, positiv attityd. Du är en resultatdriven och lyhörd ledare och förebild som vet hur man inspirerar sina medarbetare att nyttja sin fulla potential. Du har god samarbetsförmåga och är van att arbeta mot gemensamma mål.

För tjänsten krävs att du uttrycker dig väl i tal och skrift både i svenska och engelska. Övriga språk ses som meriterande.

Är du Vishay Nobels nästa Säljchef - sök tjänsten redan idag!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Vishay Nobel is a Swedish company and a world leader in process weighting and force measurement, integrated products and solutions for multiple markets.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga