Försvarsmakten · Publicerad 3 okt

MARINBASEN

Basskyddskompaniet rekryterar basskyddssoldater

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som Basskyddssoldat vid Basskyddskompaniet och Marinbasen är du en viktig del i skyddet och bevakningen av Marinens basområden och örlogsfartyg. Uppgifterna löses i fred, kris och krig, både i Sverige och internationellt i samband med marin insats eller övning. I tjänsten ingår naturligt att genomföra insatser och att stå i beredskap för insatser. Utbildning och övning genomförs kontinuerligt och består av alltifrån enskilda lektionspass på ordinarie arbetsplats till längre övningar på andra platser runtom i landet. I det vardagliga arbetet ingår även fysisk träning, vård av materiel, fordon och utrustning, deltagande i möten och planeringsarbeten vid gruppen och plutonen samt administrativa uppgifter som t.ex. arbetstidsrapportering.

Härutöver tillkommer särskilt beordrad beredskap eller andra uppdrag, som t.ex. ceremonitjänst och högvakt. Basskyddssoldaten skall kunna verka i olika miljöer och under olika klimat- och väderförhållanden. Detta innebär påfrestningar på dig; både fysiskt och psykiskt, och det är därför viktigt att du har en god fysisk och psykisk hälsa samt i övrigt är frisk. Som Basskyddssoldat inriktas du efter hand mot en specifik befattning som t ex: Fordonsförare, stridssjukvårdare, båtförare, understödsman eller signalist.

Kvalifikationer
  • Godkänd GMU alt värnplikt.
  • Acceptans att delta i internationell verksamhet.
  • Fysisk prestationsförmåga enl FM FysS grundnivå.
  • Kunna simma 200 m samt livrädda på 4 m djup.
  • Fysiska tilläggskrav för markstridsförband (multitest 175p & fälttest 2 km på 12:30 min) skall genomföras med godkänt resultat under provanställningen.
Meriterande
  • Förarbevis pansarterrängbil 203/personterrängbil 16.
  • Utbildad båtchef/förare strb 90H, gbåt.
  • Stridssjukvårdare.
  • Körkort klass B och C.
Övrigt
Anställningsform: GSS/K (gruppbefäl, soldat och sjöman).
Tidsbegränsad anställning om max 8 år. Anställningen inleds med en provanställning på 6 månader.
Arbetsort: Karlskrona.
Tillträde: bedömt 2017-02-01.

Upplysningar kring befattningen kan lämnas av
Stridsledningschef Kn Eriksson, via vxl 0455-85000.

Fackliga representanter
Officersförbundet, Mikael Danielsson
TCO/Försvarsförbundet, Jimmy Svensson
SEKO, Jan-Anders Nilsson
SACO, Lisbet Landin
Samtliga nås via FM växel 0455-85 000.

Välkommen med din ansökan senast 2016-11-30. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Intervjuer genomförs bedömt under v.49

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav. Dessutom ansvarar Marinbasen för Hemvärnet, med de nationella skyddsstyrkorna, i Blekinge, Kalmar och Kronobergs län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget